Függőséget okozhatnak a tejes turmixok?

drog függőség turmix
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a kokain, úgy a turmixok is függőséget okozhatnak - derült ki a legújabb kutatásokból.

Bizonyos ételek függőséget alakíthatnak ki egyes emberek szervezetében. Legalábbis a kutatók szerint ezzel magyarázható, hogy valaki nehezebben tud lefogyni. Ashley Gearhardt, a Yale Egyetem kutatója megvizsgálta, mi is zajlik az emberi agyban, amikor az önkéntesek csábító ételek látványának vannak kitéve.

Thinkstock
Thinkstock

Ashley és csapata 48 különböző súlyú fiatal nő agyi aktivitását vizsgálta, miközben különböző ételek képeit mutatták nekik. A kísérlet végül meglepő eredménnyel zárult: a csokis turmix látványa pontosan ugyanazokat az agyi területeket stimulálta, amiket a drogfüggők kábítószer-használatánál figyeltek meg.




Így szüntesd meg örökre a hűtő szagát! - Filléres csodaszerekkel a konyhábólhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110405-igy-szuntesd-meg-orokre-a-huto-szagat-csodaszerekkel-a.htmlEmberi fogyasztásra alkalmas anyatej, közvetlenül a tehénbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110404-emberi-fogyasztasra-alkalmas-anyatej-kozvetlenul-a-tehenbol.htmlVV Esküvő: Gombi megkérte Picúr kezéthttp://www.life.hu/hazitunder/20110403-vv-eskuvo-gombi-megkerte-szerelme-picur-kezet.htmlEláruljuk, mennyit kell aludnod, hogy fogyj!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110401-elaruljuk-mennyit-kell-aludnod-hogy-fogyj.htmlŰzd el örökre a kártevőket a lakásból! - Filléres csodaszerekkelhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110401-uzd-el-orokre-a-kartevoket-a-lakasbol-filleres-csodaszerekkel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.