Örökbefogadta, majd csomagként visszaküldte a 7 éves kisfiút az orosz árvaházba

csomag árvaház örökbefogadás örökbefogadási ügy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedül érkezett vissza Moszkvába az a hétéves kisfiú, akit örökbefogadott egy amerikai nő - utóbbi, miután meggondolta magát, visszaküldte a gyereket hazájába.

A kis hétéves Artem Saveliev éppenhogy csak elkezdhetett volna örülni, hogy végre örökbefogadó szülőkre talált, és végleg elhagyhatja a komor árvaház falait, amikor váratlan fordulat érte. Miután beköltözött az örökbefogadó anyukájához Amerikában, a 34 éves, ápolónőként dolgozó Torry-Ann Hansen meggondolta magát. A gyermek viselkedési problémájára hivatkozva, felnőtt kísérő nélkül egyszerűen visszaküldte a kisfiút Moszkvába egy papírdarabbal a kezében, amin tudatta, hogy nem szeretne többé az édesanyja lenni. A fiúnak azonban erről semmit sem szólt, csupán annyit mondott neki, hogy kirándulni viszi.

Thinkstock
Thinkstock

Artemet megérkezése után a rendőrség találta meg, ahogy egyedül, elveszetten álldogált a reptéren, kezében a papírdarabot szorongatva. A hatóságok az esetet követően kapcsolatba léptek a nővel, aki azzal védekezett, hogy az árvaházban félrevezették a kisfiú viselkedési problémáival kapcsolatban. Az oroszok szerint azonban a gyerek egyetlen "fogyatékosságának" a lúdtalpassága számíthat, és tagadták a nő által felhozott vádakat.

A kisfiú ügyében eljáró orosz tisztviselő azt is elmesélte, hogy sohasem tapasztalt még ilyen kegyetlen bánásmódot, hogy valaki új életet ígérjen egy kisgyereknek, majd így visszavonja azt. Sergey Lavrov, az orosz külügyminiszter a történtek után átmenetileg befagyasztott minden Oroszország és az Egyesült Államok közötti örökbefogadási procedúrát, egészen addig, amíg a felek egy új, nemzetközi megállapodást alá nem írnak. "Gyalázatos, hogy a gyereket csomagként kezelték" - nyilatkozta Lavrov.

Megint részeg volt? Földhöz vágta 5 éves kisfiát a népszerű színész!http://www.life.hu/anyaskodj/20110427-megint-reszeg-volt-foldhoz-vagta-5-eves-kisfiat-a-nepszeru.htmlMegzavarják a gyerekek fejlődését a technikai vívmányokhttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20110426-megzavarjak-a-gyerekek-fejlodeset-a-technikai-vivmanyok.htmlCsaládi botrány készülődik Ráczéknálhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110424-valo-vilag-4-csaladi-botrany-keszulodik-raczeknal.htmlÍme, Orlando Bloom gyönyörű csemetéje!http://www.life.hu/anyaskodj/20110419-ime-orlando-bloom-gyonyoru-csemeteje.htmlElbukhatja az esküvőt Kate Middleton! - Az orvosi vizsgálat dönthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110419-elbukhatja-az-eskuvot-kate-middleton-az-orvosi-vizsgalat-dont.html5 gyereket megölt, 40-et megrontott a tanár! - Saját napközije volthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110417-5-gyereket-megolt-40et-megrontott-a-tanar-sajat-napkozije.htmlMegjátszotta saját halálát, hogy menekülhessen a tartásdíjtólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110415-megjatszotta-sajat-halalat-hogy-menekulhessen-a-tartasdijtol.htmlMost akar gyereket a 94 éves Gábor Zsazsa férje! - Szerinte nem későhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110415-most-akar-gyereket-a-94-eves-gabor-zsazsa-ferje-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.