Mellerősítő mozgásprogram a tökéletes dekoltázsért

mell erősítés mellizom szépség mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem számít, hogy kicsi vagy nagy a melled. Ahhoz, hogy büszkén kitedd a kirakatba, feszesnek és kereknek kell lennie. Dekoltázsszépítő mozgásprogramunk segít neked, hogy mindenféle kivágású ruhában bombázó legyél. Edzésre fel, de a keblek szépségápolásáról se feledkezz meg! 

Thinkstock
Thinkstock

A mellizmokról

A keblek formáját a kis és a nagy mellizom tornáztatásával tudod alakítani. Ezek az izmok a váll és a felsőkar mozgatásával lépnek "akcióba". A női mell tulajdonképpen zsír-, kötő- és mirigyszövetből áll, ezek alatt bújnak meg az alakításra váró izmok. Emiatt azonban az izomtréning nem elég, hogy feszessé varázsold a cicidet, de a cél érdekében mégsem elhanyagolható!


Felkészülni, vigyázz, rajt!



Fekvőtámasz





Thinkstock
Thinkstock

Fekvőtámasz "állva"

Könnyebb, mint a vízszintes verzió, de nem kevésbé hatékony. Állj csípőszéles terpeszbe, a nyújtott karodat támaszd egy asztalra, egy széktámlára, az ajtónak vagy a falnak, a válladnál kicsit szélesebben. Minél "ferdébb" a helyzeted, annál hatásosabb lesz a "fekvőtámasz". A tested éppúgy alkosson egy egyenes vonalat, mintha hagyományosan végeznéd a gyakorlatot. A fenekedet ne told ki, a hasadat feszítsd meg. Addig dőlj előre, amíg a könyököd derékszögben áll, majd lassan térj vissza a kiindulóhelyzetbe. Amikor behajlítod a karodat, lélegezz ki, amikor kiegyenesíted, akkor lélegezz be. Az álló fekvőtámasz közben koncentrálj a mellizmodra, a válladra és a karodra, lassan végezd a gyakorlatot. Végig ügyelj a tested egyenes vonalára! Hetente háromszor iktasd be az edzésedbe az álló fekvőtámaszt, 3-3 szériát végezz, 8-12 ismétléssel az erőnlétedtől függően.

Mellnyomás

Ez a gyakorlat a cicik legjobb barátja! Állj csípőszéles terpeszbe, a térdedet ne feszítsd meg, de végezheted a préselést ülve is - széken vagy fitballon. Feszítsd meg a hasadat és a fenekedet, a felsőtested legyen egyenes és stabil. A karodat emeld középtartásba, mellmagasságban a tenyereidet feszítsd egymásnak, nyomd össze 10 másodpercen keresztül, majd lazítsd el a karodat ugyanennyi ideig. A gyakorlatot csinálhatod úgy is, hogy egy kisebb gumilabdát szorítasz össze a mellkasod előtt. Ne tartsd benn a levegőt közben, lélegezz lassan és egyenletesen. Ahhoz, hogy a préselés hatékony legyen, ismételd minél többször. A mielőbbi hatás érdekében naponta csinálj 30 ismétlést ebből a gyakorlatból.

Ússz!

Ha nemcsak a melledet szeretnéd formálni, hanem súlyfelesleged van és javítani akarod az állóképességedet is, akkor az úszást neked találták ki! A pillangó, a gyors- és a hátúszás is remek alak- és kebelformáló úszásnem, de a közkedvelt mellúszás - a név kötelez - a legcicibarátabb. Ha helyesen tempózol, a melled szebb lesz, mint valaha.

Thinkstock
Thinkstock

A helyes technika lényege a kar- és lábmozdulatokban rejlik. A mozdulatot nyújtott karral kezdd, a fejed legyen a víz alatt, majd belégzés közben emeld ki a fejedet, fordítsd ki a tenyeredet és hajlítsd a könyöködet. A mellkasod előtt/alatt vidd el a tenyeredet, és nyújtsd újra előre a karodat, siklás közben pedig ismét dugd a víz alá a fejedet, fújd ki a levegőt. Ezzel összhangban hajlítsd (húzd a feneked felé) és nyújtsd a lábadat is - így veszel lendületet a vízben. A hobbiúszók gyakran elkövetik azt a hibát, hogy nem bújnak le a víz alá. Ez mellizomerősítés szempontjából nem számít, de megfájdulhat a nyakad és kevesebb hosszt tudsz így leúszni. Legalább hetente egyszer látogasd meg az uszodát, de minél gyakrabban úszol, annál szebb lesz a cicid.










Félrerajzolták az egykori díva szemeithttp://www.life.hu/szepulj/20110506-felrecsusztak-sophia-loren-mellei.htmlBrutális fűző - egyenesen a bőrödbe!http://www.life.hu/szepulj/20110506-brutalis-kinzas-az-uj-testekszer-fuzo-a-borbe.htmlHogyan legyek jó nő? - Hódító tavaszi sminkhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110504-hogyan-legyek-jo-no-tavaszi-smink.htmlRenee Zellweger sovány hátát mutogattahttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110504-renee-zellweger-sovany-es-izmos-lett.htmlEttől a parfümtől illatozott Kate Middleton az esküvőnhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110504-ime-a-parfum-melyet-katalin-hercegno-viselt-az-eskuvon.htmlVV Gigi újra modellkedikhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110503-vv-gigi-modellkedik.htmlÍme Kate Middleton mesés menyasszonyi cipőjehttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110502-katalin-hercegno-eskuvoi-cipoje.htmlNézd meg Vilmos és Kate hivatalos esküvői fotóit!http://www.life.hu/szepulj/20110430-vilmos-herceg-es-kate-middleton-hivatalos-eskuvoi-fotoi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.