Májusban azért, ha nem is nyakig, de bokáig járunk az esküvői szezonban. Akik épp nem az esküvőszervezés miatt pánikoló menyasszonyok, azoknak sem egyszerű ez az időszak. A legnagyobb kérdés, hogy milyen ruhában jelenjünk meg a családtagok, barátok vagy ismerősök esküvőjén. Az alapszabályok ismeretében talán könnyebben veszed a ruhavásárlással járó akadályokat.


Hiába van ugyanis egyre nagyobb kínálat olcsó és közepesen drága ruhákból, az ember lánya háromszor meggondolja, milyen hacukában szeretne örök emlékké válni az esküvői fotókon. A protokoll pedig sokszor inkább gátat szab a lehetőségeknek és a kreativitásnak. Mégis igyekezzünk betartani a szabályokat már csak azért is, mert az esküvő kizárólag a menyasszony és a vőlegény napja, ne akarjuk lenyúlni előlük a show-t!
Ruha: Stradivarius, cipő: Esprit, táska: Tóth Bori, gyűrű: Kepp Showroom, nyaklánc: Reserved


Éppen ezért továbbra is tabu a fehér (törtfehér vagy fehérnek tűnő) ruha. A színpaletta összes többi színe ránk vár, miért szeretnénk pont azt, ami a menyasszonyt illeti? Nincs viszont tiltólistán a fehér színű nadrág, ha azt élénk színű felsővel viseljük. Ugyanígy nem illik feketében sem megjelenni annak ellenére, hogy a kisfekete az egyik legelegánsabb viselet. A fekete mégis szomorú, gyászos szín egy ilyen örömteli eseményhez. Ha lehet, inkább mellőzd! Ugyanez igaz a feltűnő színű pirosra is. Arról nem is beszélve, hogy a piros és a vörös itthon még mindig a leggyakrabban előforduló menyecskeruhaszín.
Felső: H&M, nadrág: Reserved, magas sarkú cipő: Scholl, lapos talpú cipő: Trenntre Shoe Design, fülbevaló: Dorivisy

Attól viszont nem kell megijedned, hogy ugyanolyan színű ruhád lesz, mint a menyasszony édesanyjának vagy a koszorúslányoknak. Ha teheted, válassz ruhát vagy elegáns felsőt nadrággal vagy szoknyával. A túl szexi vagy kihívó viselet szintén nem esküvőre való. Ha a menyasszony nem is botránkozik meg, gondolj a konzervatív nagyszülőkre.


Szoknya, gyűrű: H&M, blúz: Tóth Bori, táska: Anna Amélie, cipő: Rekavago

A ruhaválasztásnál vedd figyelembe a helyszínt is! Fölösleges Victoria Beckham-i magasságokba törni akkor, ha a szertartás és az azt követő buli szabadtéren, esetleg füves területen lesz. Az ünnepi kerti partihoz sokkal jobban illik egy csinos lapos talpú szandál vagy balerinatopán. Illetve ugyanez igaz ellenkező esetben is. Ha exkluzív helyszínen lesz a lakodalom, akkor ehhez igazodva felejtsd el a könnyű nyári ruhácskát és a szandált!


Ruha: H&M, táska: Anna Amélie, szandál: Vagabond, fülbevaló: Mango

Bármennyire is szeretnél csinos és divatos lenni, a kényelem legyen az első! Ha akkor töröd be az újonnan, kizárólag az esküvő kedvéért vásárolt cipődet, akkor félő, hogy feltöri a lábad és kénytelen leszel egész este az asztal mellett ülni. Fontos, hogy a ruha is kényelmes legyen: tudj benne enni és mozogni is. Manapság azért már nem olyan nehéz kényelmes, de mégis elegáns darabokat találni.Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!Lakatos Márk átalakít: 10 évet fiatalodott VV Ágica!http://www.life.hu/legytrendi/20110518-lakatos-mark-atalakit-vv-agica.html Jennifer Lopez pókasszonynak öltözötthttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110517-jennifer-lopez-elonytelen-ruhaban-lepett-fel.html Borulj virágba! - A legszebb virágmintás ruhadarabokhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110516-borulj-viragba-a-legszebb-viragmintas-ruhdarabok.html Vigyázz, beteggé tesznek a táskák!http://www.life.hu/legytrendi/20110513-vigyazz-betegge-tesznek-a-taskak.html Menyasszony vagy? Így sminkelj az esküvődön!http://www.life.hu/legytrendi/20110511-igy-leszel-trendi-menyasszony-2011ben-smink.html Így öltözz, hogy vékonyabbnak tűnj!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110506-igy-oltozz-hogy-vekonyabbnak-tunj.html Mutasd a farmered, megmondom, ki vagy!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110505-mutasd-a-farmered-megmondom-ki-vagy.html