szépségápolás anya szépség jótanács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van úgy, hogy az agyadra mennek az anyai intelmek? Pedig lehet, hogy talán érdemes lenne megfontolnod őket! Mi most nemcsak szimpla utasításokat adunk, de azt is megindokoljuk, miért is érdemes hallgatni az anyukádra!






Thinkstock
Thinkstock

2. "Ne ráncold a szemöldököd, mert úgy marad!"

A mimikai ráncok egy idő után akarva-akaratlanul is megjelennek az arcon. Egy nap átlagosan 30 ezerszer mozog a mintegy 40 arcizmunk. Természetes, hogy ez a rengeteg összehúzódás nyomot hagy. Késleltetni azonban igenis lehet a ráncok megjelenését. Lazítsd el időnként teljesen az arcizmaidat, használj napszemüveget, ahelyett, hogy hunyorogsz! És soha ne olvass félhomályban!

3. "Aztán nehogy dohányzáson kapjalak...!"

A dohányzás amellett, hogy súlyosan károsítja egészségünket, még öregít is bennünket. Minden egyes slukkal mérgező anyagok jutnak a szervezetbe, amelyek növelik a szabad gyökök termelődését, ezáltal károsítják a bőrt is. Ráadásul szippantáskor a száj körüli izmok is fokozottan igénybe vannak véve, előbb jelennek meg a mimikai ráncok. Tedd le a cigit, és meglátod, néhány hónap múlva a helyreállt vérkeringésnek köszönhetően még az arcbőröd színe is mennyire egészséges lesz.

4. "Vedd már ki az arcodból a hajad!"

Sok tinédzser éppen a pattanások miatt takargatja az arcát a hajával, nem is sejtve, hogy ezzel még nagyobb bajt csinál. Ha frufrut viselsz, ami szintén jó trükk lehet a pattanások elfedésére, akkor naponta, de legalább kétnaponta mosd, lehetőleg olyan termékekkel, amelyek inkább szárítják a hajadat.



6. "Ne nyomogasd a pattanásaidat!"




Thinkstock
Thinkstock


7. "Aludj eleget!"

Az alvás nemcsak pihentet, de szépít is. Az éjszakai pihentető alvás jótékony hatással van arcbőrünkre is. Ha nem alszunk eleget, nagyobb eséllyel lesz a bőrünk pattanásos, ekcémás, esetleg pikkelysömörös. Alvás közben az egész testünk regenerálódik, ha viszont nem pihenünk eleget, a sejtmegújulás is lelassul a szervezetünkben, romlik a véráramlás, az arcszín sápadttá, élettelenné válik.

8. "Ülj úgy, mint egy igazi nő!"

Látványnak valóban szép, ha egy nő keresztbe tett lábakkal ül, csak arra ügyelj, hogy ne a térdednél, csupán a bokádnál tedd keresztbe lábaidat. Ezzel csökkentheted a visszér kialakulásának kockázatát. A keresztbe tett lábak ugyanis fokozzák a lábfeszülést, növelik a vénák belső nyomását. Ha már kialakult a visszér, akkor se ess kétségbe! A visszerek eltávolítására a műtéten kívül ma már létezik más alternatíva is. A scleroterápia a visszerek és seprűvénák injekciós kezelését jelenti, és akár azonnali eredmény hozhat.

9. "Ne telefonálj már annyit!"

Nem is gondolnánk, hogy a telefonálás is veszélyt rejt a bőrünkre nézve. Pedig ha sokat dörzsöljük a telefont az arcunkhoz, könnyen kialakulhatnak pattanások, még akkor is, ha a készülék tiszta, és teljesen baktériummentes. A dörzsölődés irritálja a bőrt, ezért ha végképp nem tudod redukálni a telefonbeszélgetéseidet, használd töbször a kihangósítót!

Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!


10. "Lefekvés előtt mindig moss arcot!"




Thinkstock
Thinkstock


11. "Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget!"

A chipsek helyett válaszd a zöldségeket, gyümölcsöket! A bennük lévő antioxidánsok segítenek gátolni a bőr öregedését. Egy friss amerikai kutatás szerint még a napfényt is jobban bírja a bőrünk, kevésbé égünk le, és ezáltal kevésbé is ráncosodunk, ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszünk.

12. "Tévénézés helyett inkább mozogj egy kicsit!"

A mozgástól nemcsak a kedved lesz jobb, de intenzívebbé válik a testben a véráramlás, amely a bőrödnek is jót tesz. Az akut stressz a magas kortizolszint miatt pattanások kialakulásához vezethet. A mozgás kiváló stresszlevezetés. Sportolás előtt se feledkezz meg azonban a bőröd alapos megtisztításáról!

13. "Ne dörzsöld a szemed!"

A szemünk környékén található az egyik legfinomabb és legérzékenyebb bőr a testünkön. Agresszív dörzsölés következtében sérülhetnek a benne lévő vérerek, és akár maradandó vörös foltok is megjelenhetnek, amelyeket később csak lézerrel lehet eltüntetni. Minél előbb szokj tehát le a szemdörzsölésről, és használj retinol tartalmú szemránckrémeket.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.