élelmiszer szépség pattanás bőrápolás evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sült krumpli. Csoki. Hamburger. Üdítőitalok. A pattanásos bőrűek számára ezek az ételek tabunak számítanak. De mi van akkor, ha a közelébe sem megyünk ezeknek az ételeknek, és mégis úgy rügyezünk ki, mint tavasszal a növények? A pattanásokért nemcsak a cukor és a telített zsírsavak a felelősek, hanem számos más vegyület is. Vannak viszont olyan ételek, amelyeket rendszeresen fogyasztva fekete öves ragyátlanítóvá képezhetjük magunkat.

Thinkstock
Thinkstock

Víz, víz és még több víz

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a pattanás nélküli, feszes és ragyogó arcbőr titka nem a különböző, megjegyezhetetlen nevű hatóanyagoknak és szérumoknak köszönhető, hanem a sok víznek. Napi 2-2,5 liter folyadék szükséges ahhoz, hogy kimossa a szervezetből a méreganyagokat, szóval nincs mese: elő a poharat és tessék kortyolni minél több vizet, gyógyteát és egy kis gyümölcslevet. Minden más tabu!

Tipp! Eltorzították a híres hollywoodi színésznő arcát! Nézd meg képgalériánkat!


Füvezz, ne fűszerezz!



Thinkstock
Thinkstock

Pattanásirtás osztrigával

A kutatások szerint sok embernél a cinkhiány okoz pattanásokat. Bár a hamburgerben, a csirkehúsban is van bőven cink, azért érdemesebb egészségesebb forrás után nézni. Vedd fel inkább az osztrigát, a rákot, a diót, a sovány húsokat az étlapodra.


Okosan a zöldségekkel





Thinkstock
Thinkstock

Joghurtban a jóság

A joghurt és a kefir számos jó tulajdonsága közül az egyik, hogy probiotikumot tartalmaz, amely véd a rossz baktériumok ellen - amelyek például a pattanások kialakulásában is szerepet játszanak. Érdemes naponta kétszer a joghurtos pohár fenekére nézni. Reggel együk friss idénygyümölccsel, uzsonnára pedig zabpehellyel és mézzel.

Tipp! A nyár legtrendibb szandáljai képgalériánkban! Katt ide!


Válaszd a sötétet!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.