Josef von Ferenczy meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Josef von Ferenczy. A Németországban élő, magyar származású, Európa-szerte ismert és elismert médiamenedzsert 92 éves korában érte a halál.

A halálhírt kedden Münchenben jelentette be Marcel Huber, a bajor kormány kulturális és médiaügyekkel foglalkozó minisztere. Az 1919. április 4-én Kecskeméten született és 1951 óta Münchenben élő Josef von Ferenczy még vasárnap hunyt el. A híres vállalkozó, illetve médiamenedzser a rendszerváltás előtt és után is több magas magyar állami kitüntetésben részesült. Josef von Ferenczy egész életére Magyarország és Németország, valamint Európa szolgálata nyomta rá bélyegét. Az elmúlt évtizedekben számos kezdeményezést tett a párbeszéd és a megbékélés előmozdítására magyar, német és európai viszonylatban egyaránt. Még a rendszerváltás előtt az ő kezdeményezésére jött létre a két SOS Gyermekfalu, ahol árva vagy szüleiktől elszakított gyerekek kaptak elhelyezést: az első 1986-ban Battonyán, a második négy évvel később Kecskeméten.

Thinkstock
Thinkstock

1986-ban megkapta a Magyar Népköztársaság aranykoszorúval díszített Csillagrendjét, majd a rendszerváltás után újabb kitüntetések következtek: 1992-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje, 1994-ben a Demokratikus és Független Magyarországért Emlékérem. 1994 decemberében Göncz Árpád akkori köztársasági elnök az országért tett erőfeszítéseinek elismeréseként Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövetévé nevezte ki. A tisztséget haláláig töltötte be. Az elmúlt években sokat betegeskedett, ennek ellenére negyedik verseskötetén dolgozott.

Tipp! Eltorzították a híres hollywoodi színésznő arcát! Nézd meg képgalériánkat!



Tagadja, hogy terhes lenne! Egyre kerekedik a híres színésznő pocakjahttp://www.life.hu/anyaskodj/20110531-tagadja-hogy-terhes-lenne-egyre-kerekedik-jennifer-garner-pocakja.htmlÖtezerért bármelyik gyereket megpofozzák - Volt, aki megrendelte volna a szolgáltatásthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110527-otezerert-barmelyik-gyereket-megpofozzak-a-tiszta-kezek-es-a.htmlTragédia! Felakasztotta magát egy 8 éves kislány, miután bántották az iskolábanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110527-tragedia-felakasztotta-magat-egy-8-eves-kislany-miutan-bantottak-az.htmlMár nem titok! Gyermeket vár az Alkonyat népszerű sztárja!http://www.life.hu/anyaskodj/20110527-mar-nem-titok-gyermeket-var-az-alkonyat-nepszeru-sztarja.htmlFolyton sír a baba? - Hatékony módszerek a csecsemő megnyugtatásárahttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110527-folyton-sir-a-baba-hatekony-modszerek-a-csecsemo-megnyugtatasara.html10 gyereket szült 10 év alatt - És mindegyiken túladott!http://www.life.hu/anyaskodj/20110526-10-gyereket-szult-10-ev-alatt-es-mindegyiken-tuladott.htmlKöszöntünk a Lego Duplo világában!http://www.life.hu/anyaskodj/20110525-koszontunk-a-lego-duplo-vilagaban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.