Colour blocking - Mondj igent a nyár divatőrületére!

fashion week Nyár szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez az a nyár, amikor megvalósíthatod a legtitkosabb, legelképesztőbb vágyaidat. Amikor szabadjára engedheted a benned lakó kalandort. Amikor senki nem szól rád azért, ha olyat teszel, amit eddig nem illett, sőt, mindenki bólogatva néz utánad, hogy igen, te aztán tudod, mi a dörgés. Az idei nyár ugyanis a colour blockingról, azaz az egymásnak eresztett, össze nem illő, élénk színekről szól.

Jil Sander, Marc Jacobs, Diane Von Furstenberg, Donna Karan, Christopher Kane, Sonia Rykiel vagy a Gucci tervezői mind ugyanarra gondoltak, amikor az idei nyári trendeket találták ki. Szerettek volna a nyolcvanas, kilencvenes évek neonszíneibe burkolni bennünket úgy, hogy a hatás vibrálóan nőies legyen. Jelentjük: sikerült, méghozzá egy könnyed csavarral. A colour blockingra keresztelt trend lényege, hogy az élénk színek nem önmagukban uralkodnak, hanem más élénk színekkel együtt virítanak egy-egy összeállításban.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jil Sander, Gucci, Diane Von Furstenberg
Még több színes ruha képgalériánkban!

A recept egyébként egyszerű: végy néhány ütős, harsány, izgalmas színt, lehetőleg olyanokat, amelyek kontrasztban vannak egymással, majd helyezd őket egy szetten belülre. A colour blocking trendben egyébként az a jó, hogy bárki követheti minden erőfeszítés nélkül, hiszen kell hozzá mondjuk egy narancssárga farmer plusz egy ciklámen felső, és kész is. Azért ennél lehet bonyolultabb a dolog, hiszen mi van, ha kettőnél több színt használunk, ahogy Cheryl Cole tette? Vagy ha más színekkel keverjük őket, ahogy Zoe Saldanánál is láttuk? Egyáltalán szabad keverni mindent mindennel?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cheryl Cole, Kerry Washington, Zoe Saldana
Még több színes ruha képgalériánkban!

A colour blocking trend aranyszabályai:

1. Maradj harmonikus!
Bármekkorának tűnik is a szabadság, vannak olyan színek, amelyek sohasem fognak egymással működni. A harmonikus megjelenés titka, hogy vagy komplementer - azaz a színkörben egymással szemben álló színeket -, vagy egy színcsoporton belüli árnyalatokat társítunk. A pink mellé csatlakozhat a lila, de a piros is. A három együtt pedig szintén működik. A világoszöld összeilleszthető a mellette álló sárgával, de a színkörben vele szemben lévő pinkkel is gyönyörűen mutat. Szokatlanul hangzik? Nem baj, mert ez a trend legerősebb vonzereje.

Tipp! Újra divat a zselécipő! Nézd meg képgalériánkat!


2. Válassz élénk színeket!




Szoknya, gyűrű: H&M, blúz: Stradivarius, táska: Reserved, cipő: Rekavago
Még több színes ruha képgalériánkban!

3. Colour blocking egyszerűen
A trendkövetés legegyszerűbb módja, ha választasz egy egyszínű nyári ruhát, amit élénk színű táskával, saruval vagy ékszerekkel dobsz fel.

4. Oldd a feszültséget!
Nem kell, hogy tetőtől talpig élénk színekbe öltözz. Vizezd fel a színszirupokat fehér vagy nude ruhadarabokkal, kiegészítőkkel! Egy élénk színű farmer vagy maxiszoknya fehér blúzzal és nude cipővel például remekül működik a munkahelyen is.

5. Ötös helyett négyes
Kerüld a papagáj-effektust, és soha ne válassz négy színnél többet még akkor se, ha nagy ingert érzel erre. Négynél több szín nemcsak veszélyes kombinációt eredményez, de a blokkok optikailag előnytelenül "szabdalhatják" szét a tested.

6. Egy elég!
Soha, de soha ne válassz egynél több olyan darabot az összeállításban, amely már önmagában is megfelel a colour blocking trendnek.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.