Csecsemők életét kockáztatják a több száz éves rituáléval?

fesztivál Spanyolország gyermek vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dolgot művelnek kisbabákkal egy vallási szertartás keretében Spanyolországban - ráadásul a rituálé nem új keletű.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Néhány "őrült spanyol" újszülött babákon ugrál át egy régóta ismert szertartás keretében - ezt a spanyolok a Végzet ugrásának nevezik. Sárga ruhába öltözött férfiak nekifutásból ugranak át néhány újszülött, matracokra fektetett csecsemőn - persze mindezt úgy, hogy a kicsiknek ne essen bántódásuk.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ez a furcsa, sőt inkább rémisztő rituálé Spanyolország északi részén igen népszerű, és része egy vallásos istentiszteletnek, ami arra hivatott, hogy megmentse az emberek lelkeit. A rituálé neve El Salto del Colacho - ami azt jelenti, "az ördög ugrása", elterjedése pedig a középkorra vezethető vissza. A sárgába öltözött férfiak magát az ördögöt jelképezik. A katolikus Corpus Christi fesztivál keretében rendezik meg a veszélyes mutatványokat Castrillo de Murciában minden évben. A tradíció szerint a férfiak "Colachónak", azaz ördögnek öltöznek be, és átugrálnak a nemrég született babák felett, hogy megtisztítsák őket az eredendő bűnöktől. A rituálé pontosabb gyökerei ma sem tiszták előttünk, de a spanyol katolikusok ilyenkor táncos mulatságokkal, angyaloknak és démonoknak öltözve ünnepelnek.

Az új őrület, ami rabul ejt minden gyereket! - Mi a peonza titka?http://www.life.hu/anyaskodj/20110624-az-uj-orulet-ami-rabul-ejt-minden-gyerekeket-a.html5 hónapig bírta az apaságot! Elhagyja családját a szexi színészhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110624-5-honapig-birta-az-apasagot-elhagyja-feleseget-a-szexi-szinesz.htmlMár 19 évesek az egyfejű sziámi ikrek - Máig a legjobb barátokhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110624-mar-19-evesek-az-egyfeju-sziami-ikrek-maig-a.html"Brad Pitt-től várok gyereket" - Britney Spears meglepő kijelentést tetthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110623-brad-pittol-varok-gyereket-britney-spears-meglepo-kijelentest-tett.htmlMegható fotó a büszke apáról! Íme, az első képek a Titanic sztárjának kislányárólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110623-meghato-foto-a-buszke-aparol-ime-az-elso-kepek-billy.html"Kényszerített, hogy öljem meg a gyerekem" - Sokan csak az anyaotthonban találnak menedékrehttp://www.life.hu/anyaskodj/20110623-kenyszeritett-hogy-oljem-meg-a-gyerekem-sokan-csak-az.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.