Meglepő lépés! Katalin és Vilmos kislánya kapja a Károly herceget megillető bevételeket

Katalin hercegnő Vilmos herceg örökös hercegség bevétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban az uralkodóház képviselője elmondta, mi történik, ha Vilmos hercegnek és feleségének lánya születik - a királyi ház ugyanis reformokat vezet be.


Forrás: AFP
Forrás: AFP

Sokan szexistának tartják a szabályt, miszerint csak fiú örökölhet az apja után, a miniszterek éppen ezért további változtatásokon gondolkodnak, arra az esetre, ha a párnak csak lányai születnének. Nick Clegg miniszterelnök-helyettes lett a felelős a megoldások megtalálásáért, és ő is pontosan azt gondolja, hogy a jelenlegi öröklési rend nem egészen fair mindenkivel szemben. Jelenleg minden olyan ország véleményét kikérik, akik a Brit Korona alá tartoznak.

Az azonban félő, hogy a változtatások feltüzelik az ausztrál republikánus mozgalmakat, akik esetleg felvetik majd, hogy egy általuk megválasztott elnökkel helyettesítenék az uralkodót. Mr. Osborne a következőket nyilatkozta: "A cornwalli hercegség bevételei biztosítják a walesi herceg hivatalos megjelenéseit, de ezek csak az ő számára hozzáférhetőek, mert ő Cornwall hercege, és csakis a legidősebb fiú birtokolhatja ezt a címet. Tehát, ha a trónörökös lány lesz, vagy a második gyermek, esetleg az unoka lesz fiú, ez azt jelentené, hogy ők nem kaphatják meg a cornwalli hercegség javait. Most arra törekszünk, hogy tisztázzuk ezt a folyamatot - célunk, hogy az örökös mindenképp megkaphassa a juttatásokat, akkor is, ha nem illeti meg a 'Cornwall hercege' cím" - vallotta a férfi. Ha tehát megtörténnének a változtatások, és Vilmosék első gyermeke lány lenne, akkor megkaphatná az őt megillető bevételeket akkor is, ha nem kapna hercegi címet.

Tipp! Fegyverrel lövöldöztek a modellek a kifutón! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.