Sokkolta a nézőket az adás! Fogfehérítésre kényszeríti egy anya a gyermekeit

szülő fogfehérítés kényszer gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hallottunk már arról, hogy elvetemült édesanyák botoxszal kezelik néhány éves gyermekük bőrét - most egy olyan videó került fel a világhálóra, melyen az édesanya fogfehérítésre kényszeríti gyermekeit. 

A TLC-n futó "Toddlers and Tiaras" című műsorban sok megdöbbentő esetet mutatnak be, de a legutóbbi adás kiverte a biztosítékot a nézőknél: egy mindenre elszánt édesanya gusztustalan ízű fogfehérítő használatára kényszerítette gyermekeit. Lori, az Ohio állambeli kétgyermekes édesanya hetente fehéríti lánya és fia fogait. A gyerekek még tízévesek sincsenek. A kicsik tiltakozása ellenére az anya kötelezi a gyermekeket a nem jó ízű szer használatára: azt akarja, hogy fogkrém gyanánt azt használják a makulátlan fehérség érdekében.

Thinkstock
Thinkstock

"Hetente egyszer kezelésbe veszem a gyerekek fogait, függetlenül attól, hogy van-e azon a héten valami fontos esemény vagy sem. A fogfehérítéstől az égvilágon semmi bajuk sem lesz, csak arra figyelek, hogy a szer íze ne legyen nagyon rossz. Ha kibírják, akkor nincsen semmi baj" - vallotta az anyuka. A videót megnézve azonban nyilvánvaló, hogy a két kicsi ki nem állhatja a fehérítő ízét. Anyjuk csak arra figyelmezteti őket, ne nyeljék le a fehérítőt, mert nincs jó íze. Kislányát, Alaskát például azzal veszi rá a procedúrára, hogy azt mondogatja neki: öccse fogai sokkal szebbek és fehérebbek, így neki is követnie kell testvérét.

Julie Ryan Evans, egy szülőknek segítő weboldal vezetője a következőképpen nyilatkozott: "egyszerűen nem tudom megérteni, hogyan gondolhatja némely szülő, hogy amit tesz, az helyes. A fizikai fájdalmak mellett az is maradandó sérülést okozhat a gyerekben, ahogy a szülő gyakorlatilag lelki terrort alkalmaz. Ez éppen olyan, mint amikor sok szülő nekiáll gyantázni kisgyermekét, vagy önbarnítóval keni be."

Arról, hogy mit csinál az anya, a férje sem tudott. "Fogalmam sem volt, mit csinál a feleségem a gyerekek fogaival." Ő is megkóstolta a fehérítőt, és szerinte is förtelmes íze van az anyagnak. Felesége azonban azt mondja, gyakran csinálja ezt, és a kicsik imádják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.