Kirúgták, mert nem sminkelte magát

smink munka állás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elbocsájtották eladói állásából azt a fiatal nőt, aki nem volt hajlandó sminkelni magát.

A legnevesebb londoni luxusáruház meglepő indokkal bocsájtotta el a 24 éves Melanie Starkot: az eladóként dolgozó nő arca a főnöke szerint nem illett a bolt arculatába, mivel nem sminkelte magát. Melanie pedig már 5 éve dolgozott az üzletben, és az öltözködéssel kapcsolatos előírásoknak is mindig eleget tett. Nemrég azonban a közvetlen főnöke felajánlotta, hogy elküldik egy sminktanácsadásra, hogy kipróbálhassa, hogyan nézne ki sminkben, és mi állna jól neki.

Thinkstock
Thinkstock

"Teljesen megdöbbentem, ez nagyon sértő volt! Tudom, milyen vagyok sminkben, szoktam festeni magam, de csak munkán kívül. Nem gondoltam volna, hogy manapság elvesztheti valaki az állását egy ilyen indokkal" - magyarázta a fiatal nő. Ezután a beszélgetés után a helyzet egyre fokozódott, Melanie-t ugyanis kétszer is hazaküldték, mondván, az arca így "nem megfelelő". "Nagyon megalázó volt ezt hallani, másnap ráadásul a raktárba küldtek dolgozni, ahol nem láthattak a vevők."

Tipp! Főiskolák szépe és Mr. College szépségverseny! Kattints a galériáért!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.