fashion week alak rövidnadrág Nyár hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sortok egy ideje nem csak a hétvégi vagy a szabadidős ruhatár részei. Játszós darabokból trendi office outfitekké avanzsálódtak, sőt megfelelő körítéssel elegánsabb összejövetelre, színházba, esküvőre is bevethetők. A lényeg, hogy mindig tudjuk, mennyit mutathatunk a lábunkból, illetve mennyit érdemes mutatnunk belőle. Összegyűjtöttük a sort viselésének aranyszabályait - alkatra szabva.


Segítség, alacsony vagyok!




Számodra tilos a rikító színű sort és a színes, magas szárú cipő kettőse, mert ez optikailag máris három darabra metszi a lábat, amely így még kurtábbnak tűnik. Viselj nude árnyalatú, testszínű cipőt, és a lábaid optikailag hosszabbnak és vékonyabbnak tűnnek. Az is jó megoldás, ha a bőröd árnyalatával azonos színű rövidnadrágot viselsz. A szettet megbolondíthatod egy ütős színű cipővel, de maradhatsz a visszafogott szürkénél, feketénél vagy barnánál is.

Figyelj oda a nadrág hosszára is, mert az sem mindegy, hol vágja el a lábat! A jó nadrághosszt úgy tudod ellenőrizni, hogy a tükörrel szemben állva egy sötét törölközővel eltakarod a lábad és öt centinként felfelé húzod. Hagyatkozz a szemedre, érezni fogod, melyik az a hossz, amelyiknél a lábad a legszebb formáját mutatja.

Tipp! A nyár legtrendibb szandáljai képgalériánkban! Katt ide!


Segítség, aránytalan vagyok!





A csípőnadrág (vigyázat, a 2000-es évek elején feltűnő ultracsípő szabás és kőműves dekoltázs nem divat!) ezzel szemben a hosszú lábakat és a rövid derekat teszi rendbe. Ugyanígy a kívül viselt blúz, ing vagy póló is lejjebb csúsztatja a derékvonalat.

Segítség, ultranőies vagyok!

Mi ezzel a baj? Ha comb vagy popsi tájékon kicsit erősebb vagy, de nem tudsz lemondani a sortról, akkor sincs minden veszve. Válassz hosszabb szárú, bővebb szabású, de azért testet követő fazont. Viselj hozzá ugyanolyan színű, minimum a nadrág derekáig érő blézert, kardigánt vagy mellényt, az így összefüggő hosszúkás felület ugyanis szintén nyújtja az alakot és előnyösebbé teszi a megjelenést.

Ne feledkezz meg a zsebekről se! A távolülő farzsebek optikai fenéknövelők. A zsebfedő vagy a zseben lévő díszítések szintén méretnövelők, így csak lapos popsin vagy keskeny csípőn előnyösek. Sajnos, fenékkicsinyítő zsebről nincs tudomásunk, de ha a zseb nem túldíszített, hanem arányosan nagy (belefér négy ujjunk) és jól elhelyezett, azaz nincs túl lent vagy túl fent, akkor bátran felvehetsz ilyen sortot.

Tipp! A nyár divatőrülete képgalériánkban! Katt ide!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.