Keverj egyedi körömlakkszínt! - 3 tuti módszert teszteltünk

fashion week körömlakk Nyár szépség szín keverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki nem esküdött örök hűséget a francia manikűrnek, és nem határozta el magát végérvényesen egyetlen árnyalat mellett sem, az valószínűleg állt már úgy egy üzletben, hogy az ötszáz felsorakoztatott körömlakk helyett neki pont egy ötszázegyedik árnyalatra lett volna szüksége. Szerencsére a körömlakkszínek hasonlóan jól keverednek egymással, mint a vízfesték vagy a tempera árnyalatai, így egy kis ügyességgel egyedi színeket keverhetünk a körmünkre. Mi három körömlakk-keverési módszert teszteltünk. Íme, a tapasztalataink.


1. Keverés tálkában






Tapasztalat:
Tipp:



2. Egyikből a másikba


Mindenkinek van otthon olyan körömlakkja, amelyet már annyira nem szeret, régen használt, vagy kifogyóban van. Felfrissíthetjük a színt, ha egy más színű körömlakkból cseppentünk az üvegcsébe.



Tapasztalat: Az előzőnél sokkal egyszerűbb és jobban kivitelezhető módszer. Kevesebb "panccsal" jár, ráadásul a körömlakk is kisebb valószínűséggel lesz hólyagos felkenés után.
Tipp: Ahogy a tempera vagy víz esetében, itt is a világosabb árnyalatot sötétítsük úgy, hogy cseppenként adagoljuk a világoshoz a sötétebb színt addig, amíg meg nem születik álmaink színe.


3. Színkeverés a vízben



Ez kétségtelenül a legszórakoztatóbb, viszont a legidőigényesebb és legpepecselősebb módszer, ezért elsősorban a nyári szünetben unatkozó gimiseknek és egyetemistáknak ajánljuk. Szükségünk lesz egy széles szájú, stabil műanyagpohárra, szigetelőszalagra vagy celluxra, ollóra, minimum három színre, egy alaplakkra, és egy műanyag késre.

Miután kifestettük a körmünket egy alaplakkal (a mi esetünkben ez a fehér, de lehet bármilyen másik szín is), ragasszuk körbe szorosan az ujjainkat a képen látható módon úgy, hogy csak a körmünk látszódjon ki. Töltsük meg a poharat hideg vízzel, és cseppentsünk bele a színekből. Ezután a víz felületén képződött színes hártyát óvatosan "szeleteljük fel" a késsel. Amikor kész a művészi paca, mártsuk bele az ujjunkat úgy, hogy csak a leragasztott rész érjen a vízbe. A késsel tereljük el a hártyát az ujjunk mellől, majd vegyük ki az ujjunkat.

Tapasztalat: Soha nem látott színorgia a körmeinken. Imádjuk!
Tipp: A ragasztásra érdemes jobban odafigyelni, mint ahogy mi tettük, mert a kimaradt (a mi esetünkben a demonstrálás kedvéért fehér) foltok nem túl esztétikusak. Elkerülhetjük ezt, ha az egyik keveréshez használt színt kenjük fel alapnak.

Tipp! Megdöbbentő világok! Nézd meg képgalériánkat!



Egymilliós ruhában lett menyasszony VV Évi!http://www.life.hu/legytrendi/20110715-egymillios-ruhaban-lett-menyasszony-vv-evi.htmlImádják vagy utálják? - Pasikat kérdeztünk a nyár húzó trendjeirőlhttp://www.life.hu/legytrendi/20110714-imadjak-vagy-utaljak-pasikat-kerdeztunk-a-nyar-huzo.htmlAlakformáló ruhadarabok öt problémás területrehttp://www.life.hu/legytrendi/20110713-alakformalo-ruhadarabok-ot-problemas-teruletre.htmlLakatos Márk átalakít: Röpült a bikini - bombanő lett Niki!http://www.life.hu/legytrendi/20110712-lakatos-mark-atalakit-14.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.