Így újítsd fel a nappalit egy nap alatt! - Pénztárcakímélő ötletekkel

felújítás nappali textil dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz, hogy új hangulatot árasszon a nappalid, nem kell sok pénz, de még a bútorok cseréjére sincs szükség. Elég csak egy kis kreativitás.




Thinkstock
Thinkstock


Le a függönyökkel!

Egy helyiség hangulatát és stílusát nagymértékben meghatározza az, hogy milyen függönyöket választasz. Ma már szerencsére nagyon sokfélét lehet találni az üzletekben, és ha a megfelelő helyen, időben szerzed be őket, igen jutányos áron juthatsz hozzájuk. Az egyik leglátványosabb megoldás az, ha a könnyed esésű textilhullámok helyett lapfüggönyt helyezel az ablak elé. Így a klasszikus hangulatot hamar modernné és letisztulttá változtatod, és a nappali is nagyobbnak tűnik majd optikailag.

Ha viszont nem akarsz kockáztatni, a meglévő függönyöket is átalakíthatod. Amikor felcsípteted őket, egyszerűen csak felejtsd el a hullámokat, és hogy a felszabaduló részek ne lógjanak csak úgy a levegőben, hajtsd duplán a függönyt.

Díszkandalló dekorációként

Bár még javában tart a nyár, egy kandalló minden évszakban stílusossá teheti a nappalit. Ha nincs lehetőséged igazira, akkor sem kell elkeseredned: mindössze egy kis festékre, néhány nagyméretű gyertyára és gipszkartonra van szükség ahhoz, hogy saját magad alkoss egyet. A kartonból alakítsd ki a kandalló testét, a fadarabok helyére pedig a nagy gyertyák kerüljenek. Utóbbiak színe tekintetében dönthetsz klasszikus fehérek mellett is, vagy a helyiség színvilágával passzolók mellett is. Ha pedig a gyertyák mögötti kartonrészt átfested, még nagyobb hangsúlyt kapnak.

Thinkstock
Thinkstock


Álkandallót akár néhány tégladarabból is kialakíthatsz, mely igazi rusztikus hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. Ehhez a legjobb, ha ismerősöktől, építkezésekről sikerül néhány eredeti pecsételt tégladarabot beszerezned.

Játssz a textilekkel!

Szinte nincs is olyan nappali, ahol a fotel és a kanapé környékén ne lehetne néhány díszpárnát találni. Ha ezeket lecseréled, pillanatok alatt felfrissítheted a helyiség kinézetét, akkor különösen, ha drasztikus változtatást eszközölsz. Eddig egyszerű, pasztellszínű huzatok borították a párnákat? Akkor válassz az összhanghoz illő élénk színeket, netán trendi mintás anyagokat. Ekkora mennyiségben ugyanis még bármely környezet befogadja a kirívóbb darabokat.

Ha van némi varrótehetséged, egyéni huzatokat is készíthetsz. Ebben az esetben ráadásul nyugodtan elengedheted a fantáziádat is. Fiatalos berendezésű nappalinál bátran varrj fel néhány hatalmas gombot, esetleg egy kis flittert, gyöngyöt, de jól mutatnak a mindenféle rendszer nélkül felhímzett szavak is a párnákon.

Thinkstock
Thinkstock


Dobd fel az unalmas falat!

Bár egyre divatosabbak a falmatricák, saját kezűleg is feldobhatod a nappalid falát. Ha van az ismeretségi körödben olyan, aki épp építkezett, netán felújított, biztosan akad néhány törött csempe, amit elkérhetsz. Apró darabokban absztrakt formákban, vagy egy hosszú csíkban felragasztva egyedivé teszi a helyiséget. A kisebb nappalikba pedig érdemesebb egy állótükröt vízszintesen felhelyezni, vagy darabokra törve, azokat egy hosszú vékony csíkba szemmagasságban felragasztani.

Tipp! Köntösben a reptéren - Így is lehet reklámozni! Nézd meg képgalériánkat!



Egy zebra is elég, hogy ne kívánjon a párod! - Harmóniagyilkos kiegészítőkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110714-egy-zebra-is-eleg-hogy-ne-kivanjon-a-parod-.htmlDuplázd meg a lakásod pofonegyszerű trükkökkel! - Átalakítás lépésről lépésrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110525-duplazd-meg-a-lakasod-pofonegyszeru-trukkokkel-atalakitas-lepesrol-lepesre.htmlVadonatúj konyhaszekrény 20 000 forintból - Így újíttasd fel tetőtől talpig!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110509-vadonatuj-konyhaszekreny-20-000-forintbol-igy-ujittasd-fel-tetotol.htmlMilyen a lakásod? Árulkodik személyiségedrőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110220-milyen-a-lakasod-arulkodik-szemelyisegedrol.htmlA csábító, erotikus hálószoba receptje - Így dekorálj!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110208-a-csabito-erotikus-haloszoba-receptje-igy-dekoralj.htmlMi a csillagjegyed? - Ez a tökéletes otthon számodrahttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110131-lakashoroszkop-a-tokeletes-otthon-csillagjegyed-szerint.htmlDobd fel a fehér falat extra módszerekkel!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101111-dobd-fel-a-feher-falat-extra-modszerekkel.htmlSzínes szőnyegcsodák - A legújabb trendekhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101108-szines-szonyegcsodak-a-legujabb-trendek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.