Divatkatasztrófa az irodában? Segélycsomag az íróasztalról

fashion week baki Vészhelyzet divatkatasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitört a cipőd sarka? Leszakadt egy gomb egy fontos megbeszélés előtt? A veszélytelennek tűnő malőrök, az apró bosszúságok nem tesznek jót a pattanásig feszült idegeknek. Pánikolás és kiborulás helyett hárítsd el stílusosan a problémát az íróasztalodon fellelhető kellékekkel.

Thinkstock
Thinkstock


Tűzőgép


A leszakadt szoknyaszegély rögzítésére és a felszakad slicc összefogására tű és cérna híján nincs tökéletesebb eszköz a tűzőgépnél. Vigyázz arra, hogy ne roncsold az ép textíliát! A ruhát mindig a varrás mentén tűzd meg, ahol a tű már amúgy is átütötte az anyagot. A kapcsok eltávolításához pedig használj az erre a célra kifejlesztett irodaszerszámot.

Tipp! Kukkants be a világ szegény és gazdag gyerekeinek hálószobájába! Megható képek!


Radír





Thinkstock
Thinkstock


Ragasztószalag

Upsz, egy gomb lepattant az ingedről egy fontos megbeszélés előtt. Ugyanakkor eszedbe sem jutott mellbedobással meggyőzni a főnöködet a projektről... Gond egy szál se, ha van a közelben vastagabb cellux vagy a dobozok leragasztásához használt ragasztószalag, esetleg kétoldalú ragasztó. Vágj le belőle egy kis darabot, és ragaszd össze a matériát.

Alkoholos filc

A filc színével megegyező cipőkön keletkezett kopásokat tudod vele ideig-óráig kezelni úgy, hogy a lekopott felületet átszínezed vele.

Gyufásdoboz

Ha beszakadt a körmöd, és nincs éppen senki a közeledben, akitől körömreszelőt tudnál kölcsönözni, akkor irány a konyha! Ott mindig akad gyufa az egyszer használt születésnapi gyertyák mellett. A doboz oldalán található "dörzspapírral" korrigálhatod a beszakadást. Kicsit munkás ugyan, de amíg nem kapsz körömreszelőt, addig tökéletesen megteszi.

Tipp! Így nézz ki a hollywoodi szívtipró mozgó álomlakása! Kattints a képgalériáért!


Grafitceruza





Thinkstock
Thinkstock


Gemkapocs


Ha a melltartópántod állítócsatja adja meg magát, és a pánt folyamatosan lecsúszik a válladról (mennyire idegesítő is az ilyen!), használj irodai gemkapcsot! Bármennyire is tökéletesen sikerül a rögzítés, mellőzd a hirtelen mozdulatokat...

Táblatisztító folyadék fehér táblákhoz

A táblatisztító folyadékok nagy része izopropil-alkoholt tartalmaz, amelyet oldószerként, illetve többek között az aceton előállítására használnak. Kis mennyiségben és óvatosan használva folteltávolítóként is működhet. Ha tollas vagy filces lettél dörzsöld be vagy permetezd be a foltot, és mosd meg a kezed. Arra vigyázz, hogy a szemedbe vagy a szádba még véletlenül se kerüljön. Ha a ruhádról szeretnéd eltávolítani a foltot, előbb teszteld egy nem látható helyen, hogy mennyire bántja az anyagot. Ha úgy tűnik, semennyire, permetezd be az anyagot, mosd ki a foltot. Jó időben vagy a kézszárító alatt perceken belül megszárad.

Tipp! VV Anikó erotikus hobbija képgalériánkban! Katt ide!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.