Tiéd a természet! A legjobb hazai piknikhelyek

természet utazás program piknik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kék ég és szikrázó napsütés: mi más illene jobban egy szabadtéri lakomához, amelyet akár a kedvessel, akár a családdal költesz el, tökéletes kikapcsolódást és felejthetetlen élményt ígér!  



Bővebb infó: http://bnpi.hu/


Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A Life tippje:

A Bolhási és a Jávorkúti barlangrendszert a jávorkúti turistaháznál találhatod, ám a barlangokba csak engedéllyel és megfelelő technikai felszereléssel léphetsz be.


2. Rezi vár, Hévízi kistérség

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó Keszthelyi-hegység lenyűgöző szépségű tájai kiválóan alkalmasak piknikezésre, a kilátók, a faházikók és a szalonnasütő helyek még izgalmasabbá varázsolják a természetközeli élményt. Kapd fel a túracipőt, indulj el a tanösvényeken, és ismerd meg hazánk egyik legváltozatosabb élővilágú vidékét. Gyalog és lovas túrákhoz ideális célpont a térség híres történelmi emléke, a Meleg-hegy dolomitgerincén álló Rezi vár. Ha a toronyból leereszkedsz a sziklás oldalon, pár perces sétával eljuthatsz a Sikalikja-barlanghoz, ahol remek fotókat készíthetsz. Hagyd magad mögött a rohanó várost, terítsd le a plédet és fogyaszd el itt az ebédet.

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

A Life tippje:

A Zalaszántó határában emelkedő Tátika várából csodás panoráma nyílik a Balatonra.


3. Római-fürdő, Kelet-Bakony térség

Fedezd fel a Bakony rejtett zugait, és élvezd az erdők hűsét Gaja-völgyében. A Kelet-Bakony legfontosabb vízfolyása a Gaja-patak. A kék turistajelzésen haladva a vízcsobogás állandó kíséretében eljuthatsz a Gaja-szurdokig, ahol a piknikezéshez kiépített szalonnasütők várnak. A patak vadregényes útjának híres szurdokvölgye a Bakonynána melletti Római-fürdő, a szirtekről lezuhogó vízesés fantasztikus látványt nyújt. Itt olyan védett halakkal is találkozhatsz, mint pl. a szivárványos ökle vagy a kövi csík. Mártózz meg a csobogó vízben, majd telepedj le egy csendes pihenőhelyen, és folytasd a természetjárást a közelben lévő Savanyú Jóska barlanghoz.
Bővebb infó: http://fejer.hu/

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Life tippje:

Ha a környéken kirándulsz, kihagyhatatlan élmény a gótikus stílusú Cseszneki vár, ahol egész nyáron nagyszabású szabadtéri programokat szerveznek.


Tipp! Így nézz ki a hollywoodi szívtipró mozgó álomlakása! Kattints a képgalériáért!





Bővebb infó: http://www.zselic.hu/


www.orszagalbum.hu
www.orszagalbum.hu

A Life tippje:

Látogass el a bőszénfai szarvasfarmra, és kóstold meg a vadhúsból készült ételeket egy tóparti piknikezés közben.


5. Megyer-hegyi tengerszem, Zempléni-hegység

Kedveled a borokat, a történelmi tájakat és szívesen hódolnál a kulturális szenvedélyednek? A Zempléni-hegység déli lábainál fekvő Tokaj-Hegyalján mindig pezseg az élet, ám a környék is számos izgalmas felfedeznivalót rejt. Sárospatakról indul a Hegyalja-Malomkő tanösvény, ahol olyan természeti és kulturális értékeket csodálhatsz meg, mint a régi pincesorok, a Nagy-Bot-kő gejzírkúp és a Mandulás sziklagyepje. Ha megéheztél, aligha létezhet jobb megállóhely, mint a Megyer-hegyi kőbánya gödrében keletkezett különleges tavacska, amit ma tengerszemnek neveznek. Vedd elő a szendvicseket a kosárból, nyiss ki egy palack Hárslevelűt, és élvezd az utolsó nyári napsugarakat.
Bővebb infó: http://www.tokajhegyalja.hu/

ittvoltam.hu/bbonyar
ittvoltam.hu/bbonyar

Tipp! Kukkants be a világ szegény és gazdag gyerekeinek hálószobájába! Megható képek!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.