fashion week férfidivat öltözködés pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igen, vannak dolgok, amiken felhúzzuk magunkat és vannak helyzetek, amikor nem nekünk, nőknek, sokkal inkább a férfiaknak kell címeznünk írásunkat. Ez a cikk is azért született, mert vannak dolgok, amiket tényleg nem értünk, az pedig még inkább talány, hogy az alább felsorolt problémák miért érintik a férfitársadalom döntő többségét.


1. Focistákat utánozni égő

Persze, értjük mi, hogy David Beckham sérója stílusteremtő, Christiano Ronaldo gyémánt fülbevalója pedig igencsak csábító, mindezektől függetlenül buta módon lekoppintani őket iszonyatosan ciki. Azt kérdezed, miért? Mert nem azt akarjuk látni, hogy kire akarsz hasonlítani, sokkal inkább azt, hogy ki vagy te. A több milliós gyémántokat pedig olcsó bizsukkal helyettesíteni már-már megbocsájthatatlan ballépés, szóval semmiképp se kövesd el!

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Egy nő sem akarja melegnek felöltöztetni a pasiját

Lehet, hogy édesanyád nyolcéves korodig megmondta, hogy mit kell viselned, mi viszont nem ezt akarjuk, csupán annyit szeretnénk, hogy belásd: az öltözködéshez mi értünk jobban. Attól, mert azt mondjuk, hogy a megszokott színbeidegződéseiden kívül próbálj ki valami újat, ami ne adj' isten még divatos is, az nem azt jelenti, hogy melegnek akarunk felöltöztetni. A színes inggel semmi baj nincs, ahogy egy szűkebben szabott nadrággal sem. Ha pedig úgy mész be a próbafülkébe, hogy kedvetlenül húzod a szád és eljátszod, hogy hatalmas szívességet teszel, egy dolgot érsz el: a hátunk közepére kívánjuk a közös vásárlást. Ennek pedig tudod mi a következménye? Mikor hazatérsz az ötödik khaki berdmudáddal, nem lesz őszinte a mosolyunk.

Thinkstock
Thinkstock

Tipp! Így néz ki az ÖsszeEsküvők-rezidencia! Kattints a képgalériáért!




Érthetetlen, miért akarsz meggyőzni arról, hogy az amerikai hadsereg eBayről rendelt szuperautentikus bakancsát okos döntés egy szombat délutáni közös programon viselni. Szintén talány, miért kell elismételnünk, hogy hiába vannak ruhadarabok, amikért rajongsz (focimez, csíkos zokni és az összes terepszínű cucc), nem kell azzal próbálkoznod, hogy meggyőzz minket azok létjogosultságáról. Nem vagy már óvodás, hogy vádliig felhúzott zoknit viselj rövidnadrághoz és bár elhisszük, hogy a kedvenc focistád meze igazi kuriózum és a szíved csücske, klassz lenne, ha nem hordanád addig, míg lerohad rólad.

Thinkstock
Thinkstock

4. Elegánsan felöltözni a nőknek sem mindig kényelmes

Miért kell könyörögnünk, hogy nyakkendőt köss, vagy felvegyél egy inget, mikor az alkalom azt kívánja? Képzeld, tízcentis sarkakon kopogni sem leányálom, sőt még arra is figyelnünk kell, hogy ne szakadjon ki a harisnyánk és kifogástalanul álljon rajtunk a ruha. Azt gondolod, hogy ez a heppünk? Egyáltalán nem, csak nem akarunk azon feszengeni, hogy egy eseményre alulöltözötten érkezünk. Ha te teszed ugyanezt, az nekünk épp olyan kellemetlen, mintha mi magunk is slendriánul öltöztünk volna fel, arról nem is beszélve, hogy több mint komikus megérkezni valahová úgy, hogy mi koktélruhában vagyok, te pedig épp úgy nézel ki, mint aki most indul füvet nyírni.

Thinkstock
Thinkstock

5. Nem a stílussal van gond

Ha a stílusodon akarnánk változtatni, rég megette a fene az egész kapcsolatot, szóval felesleges túldramatizálnod a megjelenésedre vonatkozó kritikáinkat. Semmi baj azzal, ha nem válsz meg a kedvenc cuccaidtól, csak érzed azt, hogy mikor kérünk valamit komolyan. Attól még önmagad maradsz, csak mert megveszel egy önidegennek tűnő holmit, vagy néha-néha kilépsz a jól bejáratott cuccaid szabta körből. Tudod mit érsz el ezekkel? Meglepetést okozol és azt érezzük, hogy tetszeni akarsz, de semmiképp sem megfelelni. Mi a különbség? Ha magadtól újítasz, biztosak lehetünk, hogy valóban tetszeni akarsz, ha viszont könyörögnünk kell, hogy vegyél már pár új cuccot, amit nagy nehezen végrehajtasz, az nem más, mint megfelelés.

Thinkstock
Thinkstock

Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)








Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.