dekoráció gomb lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színes, formás, vidám vagy éppen elitista külsejű gombok túl szépek ahhoz, hogy egy dobozban vagy fiókban lapuljanak. Amíg nem használod fel őket rendeltetésüknek megfelelően, addig miért ne díszíthetnék a lakásodat velük?

Gombokkal díszített ékszerdoboz - akár ajándékba is

Aki nem a minimalizmus híve, és szívesen bíbelődik az ajándékcsomagolással, annak különösen ajánljuk ezt a gombbal díszített ékszerdobozt. Az elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet, az általános iskolai technikaórán szerzett tapasztalatok éppen elegendőek ahhoz, hogy kivágj néhány virágot, és ráragaszd a dobozra, aminek a tetejére egy pofás gombot biggyesztesz. Ha átadtad az ajándékot, nagy esély van rá, hogy a dobozka nem végzi a kukában.

www.flickr.com/photos/ivella
www.flickr.com/photos/ivella

Ennél egy fokkal időigényesebb, ha maga a gombokkal beborított doboz az ajándék. Ilyenkor sincs szükség másra egy csinos dobozkánál és ragasztónál. Ez esetben azonban lényegesen több gombbal számolj, mert a végeredmény akkor lesz szép, ha nem fukarkodsz az alapanyaggal.

(Nem csak) menyasszonyi csokor gombokból

Meglepődve tapasztaltuk, hogy a mostanság igencsak divatos "csináld magad" esküvőkön egyre gyakrabban tűnnek fel gombokból készült menyasszonyi csokrok. Egy ilyen gombbokréta azonban nemcsak az ara kezében áll jól, hanem a lakás bármelyik pontján szépen mutat. Készíthetsz egészen egyszerű, néhány szálból álló csokrot, de nagyon jól mutat a tollakkal, gyöngyökkel megtűzdelt extra változat is.

Ennél virágszerűbb megoldást is találtunk. A készítőnek ez esetben már több kézügyességre van szüksége, hiszen a gombok mellett vékony szaténszalagokkal is ügyeskednie kell. Az eredmény viszont magáért beszél.

Képkeret gombbal vagy gombkeret képpel

Eszünkbe sem jutott volna, hogy néhány mutatós gombot bekeretezzünk, és a falra tegyünk, amíg nem láttuk, mennyire jól mutat. Különleges hangulatú térdekort hozhatsz létre, ha sok, ugyanolyan színű - például fehér -, de különböző méretű és alakú keretet helyezel a falra. Ezekben aztán lehet minden vegyesen, a párod kedvenc gyerekkori fotójától kezdve a gombokon át néhány jól sikerült levéllenyomatig. A gombok nemcsak a keretben, hanem a kereten is csücsülhetnek. Ez amúgy jó módszer arra, hogy a régi, esetleg unalmassá vált képkeretet feldobd.

Gombokkal díszített ajtó

Hogy ajtódíszt nem csak ágakból, szárazvirágokból vagy zöld növényekből lehet készíteni, az nem meglepetés. Az viszont igen, hogy mennyire dekoratív egy-egy gombokkal feldobott koszorú. Az alap lehet a szokásos oázis, de készítheted vastag kartonból, esetleg megvarrhatod anyagból, amelyet utána vattával tömsz ki.

Nem hétköznapi karácsonyfadísz

Hol van még a karácsony? - gondolhatod szeptember végén. Pedig az év végi hajtásban három hónap úgy elröppen, hogy észre sem veszed. Az előrelátó, kisgyerekes anyukák és a szervezésben bajnok háziasszonyok már most elkezdenek készülődni. Ha pedig ilyen, gombokkal díszített, kézzel készített fenyődíszekre vágysz, akkor tényleg időben neki kell kezdeni. A végeredmény magáért beszél.



Képek forrása: Flickr.com/Ivella, Etsy.com/angel9, RememberMeEmily, Mj Trim, OffBeatBride, Etsy.com/tracybdesigns, Etsy.com/Ffflowers, Sophie Leigh Smith, FrameFanatic, BlackHeartRevolution, LetterPerfectDesigs, Craftapalooza, Factory Direct Craft, Etsy.com/Snowfish, Etsy.com/JewelryPlusMore.

4 rabul ejtő hely a lakberendezés és a dizájn szerelmeseinek - Budapest ékszerdobozaihttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110915-4-rabul-ejto-hely-a-lakberendezes-es-a-design-szerelmeseinek.htmlDuplázd meg a nappalit egyetlen eszközzel! - A legszebb tükrök körképehttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110811-duplazd-meg-a-nappalit-egyetlen-eszkozzel-a-legszebb-tukrok.htmlÍgy rendezheted be egyetlen dobozzal a szobát! - Fotókon a művelethttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110801-igy-rendezheted-be-egyetlen-dobozzal-a-szobat-fotokon-a.htmlEgy zebra is elég, hogy ne kívánjon a párod! - Harmóniagyilkos kiegészítőkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110714-egy-zebra-is-eleg-hogy-ne-kivanjon-a-parod-.htmlA hálószoba színe árulkodik a személyiségedrőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110321-a-haloszoba-szine-arulkodik-szemelyisegedrol.htmlA csábító, erotikus hálószoba receptje - Így dekorálj!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110208-a-csabito-erotikus-haloszoba-receptje-igy-dekoralj.htmlUnalmas a kilátás? A virtuális ablaké a jövőhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110127-virtualis-ablak.htmlDobd fel a fehér falat extra módszerekkel!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101111-dobd-fel-a-feher-falat-extra-modszerekkel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.