Mihez öltözöl reggelente az időjáráson kívül? Az aznapi program a praktikus válasz. A reggeli hangulat az emocionális verzió. De hol marad a játékosság? Mi lenne, ha egy illathoz, egy élményhez, vagy például egy festményhez öltöznél? Ez utóbbira mutatunk néhány izgalmas példát.
Szinyei Merse Pál: Lilaruhás nő


Az egyik legismertebb magyar festmény, pedig művészettörténeti szempontból nem számít sem kiemelkedő, sem forradalmi alkotásnak. A bemutatása után a kritikusok nem szerették, a közönség viszont imádta. Szinyei Merse Pál a feleségét, Probstner Zsófiát festette meg, aki néhány évvel később elhagyta a sikertelenség miatt apátiába süllyedt festőt. A lila és a fekete drámai kontrasztja volt az alapkoncepciónk. A lila az őszi-téli szezon egyik vezető árnyalata, amely mellett nemcsak a fekete, hanem a sárga, a barna vagy a szürke is mesésen mutat.

Forrás: [origo]Rippl-Rónai József: Kékgyűrűs fiatal lány

A gazdag színpalettával dolgozó festő évekig Munkácsy Mihály tanítványa volt, és mestere stílusában dolgozott. Mindezt nehéz elhinni a finom, színes pasztellképről, amelyet inspirációnak választottunk nem véletlenül. A szezon másik divatszíne, az intenzív mustársárga, a csaubarna, a kék és a zöldek különleges összhangja nemcsak a múlt század elején tűnt jó választásnak, hanem most is inspiráló őszi színkaland.

Forrás: [origo]Gadányi Jenő: Kakasos nő

A modern magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának tartják sokan, mégis meglehetősen mostohán bántak vele és munkásságával egész életében. A természettel állandó és közvetlen kapcsolata volt, így műveiben is feltűnnek ezek a motívumok. A Kakasos nő című munkáját alapul véve letisztult, modern szabásvonalú ruhát társítottunk puha, kuckós anyagokkal és az őszi avar színeivel.


Forrás: [origo]Tóth Angelika: A vörös kabát

Vibráló, izgalmas, lendületes világba csöppenünk Tóth Angelika lüktető metropoliszában. A színek és fények játéka lüktető ritmust ad, ahogy az egyszerű fekete-piros összeállításba is különleges izgalmat csempész egy elsőre oda nem illő lila vagy szürke részlet. Szerencsére ma már túl vagyunk a divatszabályok korszakán, és a kísérletezés egyre nagyobb teret kap. Úgyhogy ne azt kérdezzük, hogy mit viseljünk mivel, inkább nézzük meg, hogy jól áll-e rajtunk és mennyire érezzük benne jól magunkat.

Forrás: [origo]Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Melyik sztárra hasonlít a testalkatod?http://www.life.hu/legytrendi/20110929-melyik-sztarra-hasonlit-a-testalkatod.html Amit el lehet rontani, azt el is rontják - Így öltöznek a hazai híradósokhttp://www.life.hu/legytrendi/20110928-amit-el-lehet-rontani-azt-el-is-rontjak-igy.html Lakatos Márk átalakít: Dögös csaj lett Zsuzsábólhttp://www.life.hu/legytrendi/20110926-lakatos-mark-atalakit-24.html Katalin hercegnőt utálja a divatvilág?http://www.life.hu/legytrendi/20110916-katalin-hercegnot-utalja-a-divatvilag.html Válts nemet, és címlapra kerülsz!http://www.life.hu/legytrendi/20110921-valts-nemet-es-cimlapra-kerulsz.html Mutasd a bugyid, megmondom, ki vagy!http://www.life.hu/legytrendi/20110921-mutasd-a-bugyid-megmondom-ki-vagy.html Förtelmes vagy vicces a régi-új trend?http://www.life.hu/legytrendi/20110921-szandalt-zoknival-hordanak-a-nok-ciki-vagy-vicces.html