modell divatbemutató kifutó sérülés láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szépségért meg kell szenvedni - ezt a modellek tudják a legjobban.

Az ismert modellek nagyon jól keresnek a divatbemutatókkal, de mi csak a csillogást látjuk. Arról keveset írnak, hogy a lányok testét hogyan viselik meg a divatbemutatók egy-egy szezonban. Íme néhány megdöbbentő tapasztalat egy sokat foglalkoztatott modelltől.

Forrás: darklamb.tumblr.com, Northfoto
Forrás: darklamb.tumblr.com, Northfoto


A húszéves ausztrál Chrystal Copland ebben a szezonban huszonegy bemutatón kapott munkát, ebben benne volt például a Louis Vuitton párizsi show-ja, ami önmagában fantasztikusan hangzik, a valóságban azonban cseppet sem olyan élvezetes, mint gondolnánk. A fiatal lány megosztott jó pár titkot a Women's Wear Dailyvel. Miss Copland szerint a show legrosszabb része az állandó póthajfelrakás és a tupírozás: "A hajam fele kihullott a múlt hónapban, de úgyis visszanő majd. Ezzel nem lehet mit csinálni, csak annyit, hogy tudatosítani kell magunkban, hogy mindez a munka része. Csak így lehet kibírni" - mesélte a modell. Chrystal elmondta azt is, hogy egy-egy ilyen zűrös időszakban sokszor aludni sincs idejük, mert a divatbemutatóra órákkal előbb meg kell érkezniük, így van, hogy hajnali háromtól már dolgoznak. Azt pedig egyszerűen el kell viselni, hogy legtöbbször a mosdóba sem mehetnek ki a bemutató előtt, és tűrniük kell, hogy hat-nyolc ember fogdossa őket az előkészületek alatt.

A New York-i Divathetek képeit nézegetve tudatosult csak bennünk, hogy nem érdemes irigykedni a kifutók pillangóira. Rábukkantunk egy képre, mely a Louis Vuitton bemutatón készült az egyik modell lábáról - nem cserélnénk a hölggyel semmiképp sem! A lábfej horrorisztikusan fest, kék-zöld és lila színekben pompázik, köszönhetően annak, hogy a lányra egy jóval kisebb cipőt adtak a tervezők. Hát igen, nem egyszerű egy égimeszelő és nagylábú lányra csinos cipőt keríteni - a divatmágusokat pedig vajmi keveset foglalkoztatja a lányok lábának a sorsa.


Takács Nóra nemzetközi modell, a
Hogyan legyek jó nő? sorozat háziasszonyának véleménye:
Habár szörnyen idegesít az, ha valaki nyafog, mégsem ítélem el ezeket a lányokat azért, mert megtették. Nyilván megkérdezték őket, hogy mik a nehézségei a modellkedésnek, ők meg válaszoltak. Ha tőlem kérdezik, hogy voltak-e rossz pillanatok, akkor én is azt mondom, hogy persze. Nem azért, mert siránkozok, hanem mert őszinte vagyok. Egyszer például megégették a fejbőrömet. Máskor meg kipotyogtak a szempilláim. Aztán ott volt az az ominózus madridi eset: egy 5 napos divatbemutató végére a cipőtől teljes mértékben eldeformálódott a lábfejem, vérzett, mindenütt fájt, tiszta kék-zöld volt. Ilyen ez. Nem mondom, hogy örültem, de azért nem dőlt össze a világ. Nyilván minden munkának megvan az árnyoldala, ez ezzel jár. Valljuk be őszintén: aki nagy lábon akar élni, annak néha kicsi cipőbe kell bújnia.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.