A kilencvenes évek leghíresebb modelljei - Hol tartanak most?

fashion week Linda Evangelista modell Claudia Schiffer kifutó kilencvenes évek Naomi Campbell Cindy Crawford
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cindy, Claudia, Naomi. A mai napig pontosan tudjuk, kikről van szó, pedig csak keresztnevekkel dobálózok. Ezt nevezem én hírnévnek: lassan 20 éve tartó hírnévnek ráadásul. Következzék a 90-es évek híres elitmodell csoportja kor szerint.
Linda Evangelista (1965. május 10.)



Linda Evangelista 1996-ban és 2011-ben

Cindy Crawford (1966. február 20.)

Következzék Cindy Crawford, szerintem sokunk példaképe. 45 éves, gyönyörű, okos, tehetséges, kedves, bájos, és még sorolhatnám. Tökéletes, na. 16 évesen fedeztél fel, miközben a kukoricaföldeken dolgozott. Azért elgondolkodtató: mi lett volna, ha éppen nem lófrál arra egy fotós? Szerencsére azonban arra járt és le is fotózta. A karrierje innentől kezdve pedig száguldott. Nem csupán modellként keresett horribilis összegeket, hanem üzletasszonyként is jól forgatta a pénzt - és teszi ezt a mai napig. Saját parfümje van (öt különböző illat), fitneszvideói, tulajdonrésze a Fashion Café üzletláncban, jelenleg pedig cipőkollekciója kapcsán láthatjuk viszont. Két házassága volt, az egyik Richard Gere-rel, a másik pedig jelenlegi férjével, akitől két gyereke is született. Cindy a mai napig gyönyörű, okos és kiváló anyuka, aki botrányoktól mentes életet él.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cindy Crawford 1995-ben és 2011-ben

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!



Carla Bruni (1967. december 23.)



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Forrás: AFP
Forrás: AFP

Carla Bruni 1990-ben és 2011-ben

Christy Turlington (1969. január 2.)

Az egyik legfotogénebb ember a világon. Legalábbis ezt mondja róla a szakma, és elnézve a mai napig gyönyörű arcát hajlok rá, hogy fejet hajtsak a tény előtt. Egy Vogue címlappal robbant be a köztudatba, majd neki sem volt megállás a hírnévig. Több mint 500 magazin címlapján szerepelt, ami nem kis teljesítmény. Nemcsak gyönyörű, hanem jó ember is, támogatója a jó ügynek: 1993-ban például meztelenül pózolt a PETA szőrmeellenes kampányában, harcol a dohányzás ellen, az anyák egészségéért és a nők jogaiért. Jelenleg 2006-óta a Maybelline arca, de őt láthattuk az őszi-téli Louis Vuitton ékszerkollekció arcaként is. Férje Edward Burns, akivel boldogan nevelik két közös gyermeküket.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christy Turlington 1998-ban és 2011-ben

Naomi Campbell (1970. május 22.)

A "fekete párduc". Ez Naomi beceneve, amit csodás alakja után kapott. Már 17 évesen meghódította a modellvilágot, ő volt az első színes bőrű modell Vogue címlapon. Hatalmas karriert futott be, rengeteg fotózás, magazin és bemutató van a háta mögött. Ám a profik is hibáznak olykor: egyszer nagyot esett egy Vivienne Westwood bemutatón. A balesetből reklám is készült, amit a tervezőnő a mai napig szívesen mutogat. Hát persze, ingyen reklám. Nemrég ünnepelte karrierjének 25. évfordulóját, amit az orosz Vogue róla készült különszámmal honorált. Nem semmi. Pár éve hisztis, verekedős, köpködős természetétől volt hangos a sajtó, mostanában csitulni látszanak a kedélyek. Meglehetősen viharos szerelmi életet élt többek között Robert De Niróval, Mike Tysonnal, Eric Claptonnal és Robbie Williamsszel is. Pár éve aztán úgy döntött, hogy hozzámegy Rachid dubaji herceghez, de még semmi hír a lagziról egyelőre. Ahogy gyerekről sem.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Naomi Campbell 1993-ban és 2011-ben

Claudia Schiffer (1970. augusztus 25.)

17 évesen már diszkóba járt. Így esett az eset, hogy felfedezte egy ügynök, majd szerződtette. Két-három évre rá már Guess reklámban szerepelt, majd a Revlon arca lett. Innentől nem volt megállás, a szőkeség meghódította a modellvilágot. 1993-ban elvarázsolta a szerelem és David Copperfield, akivel végül nem kötöttek házasságot. Matthew Vaughn filmproducerrel viszont igen, akitől három gyermeke is született. Claudia a mai napig hatalmas sztár, ügyesen menedzseli a dolgait, jó ízlésének köszönhetően pedig rendszeres szereplője a divattal foglalkozó képgalériáknak szerte a világon. Nyugodtan éli az életét, páratlanul szép és példás anyuka.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Claudia Schiffer 1992-ben és 2011-ben

Tipp! Scarlett Johansson-t varjak tépik szét! Kattints a galériáért!









Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kate Moss 1994-ben és 2011-ben

Amint láthatjuk az, aki szép, nemcsak reggel szép, hanem 20 év múlva is. Az elit modell csoport tagjai jól vizsgáztak: mára többszörös anyukák, ügyes üzletasszonyok és gyönyörűbbek, mint valaha. Ez igen! A botrányokat leszámítva, azt hiszem, van mit tanulni tőlük.

Tipp! VV5: kiesett a skalpvadász. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.