Philips házimunka kifogás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a férfiak meghallják a házimunka szót, millió frappáns kibúvót képesek előhúzni a tarsolyukból. Álljanak itt most a leggyakrabban használt férfiúi kifogások! De hölgyeim, egy percig se aggódjatok, mert amit eddig válasz nélkül hagytatok, arra most tálcán kínáljuk a megoldást!

A házimunka mindig is a nők feladata volt. Na persze! Csakhogy a világ megváltozott, az asszony se ül egész nap ölbe tett kézzel a családi fészekben. Ettől függetlenül férjurunk még mindig makacs módon ragaszkodik a nemi identitásából fakadó előjogúságához, miszerint szabad óráit asztalra tett lábbal, a TV távirányítóját markolva, sportműsorok nézésével töltse. De most vége az aranykornak!



"Annyira fáradt vagyok!"

Ezzel a mondattal nehéz vitába szállni. Ha már kicsúszott e rettenetes mondat a száján, kössetek kompromisszumot! Pihenjen délután, ha olyan kimerült, de akkor a vacsora utáni házimunka őt illeti meg.

"Mindjárt, csak kiviszem a szemetet."

Érdekes módon ez a művelet akár két óráig is eltarthat. Légy türelmes, és várd meg, míg visszajön. Utána nyugodt hangon közöld vele: A vacsora kész van, csak sajnos tálalni nem tudom semmin. Remélem, a mosogatást már rád bízhatom.

"Hidd el, csak elrontanám."

Ha már ilyen kedvesen próbál kitérni a munka elől, ajánlj neki olyan tevékenységet, amit képtelenség elhibázni. Ha pedig mondandódba mosollyal fűszerezett iróniát is csempészel, lehet, hogy ő is kisebb ellenállással vág bele a dolgokba: "Jól van, akkor inkább porszívózz fel, csak Kormit ne téveszd össze a többi porcicával!"


"Ez a nők dolga!"

A nőnek a konyhában a helye! A vasaló nem férfikézbe termett! Ismerősek ezek a mondatok? Akkor ideje történelmi kiselőadást tartani arról, hogy ezek a berögződött tévhitek miért élnek még mindig néhány lusta férfi fejében! Meséld el párodnak, hogy amióta kivívtátok a női egyenjogúságot, a nők már nem főállású háziasszonyként üzemelnek; így lehet, hogy jobb belátásra bírod őt.

"Hol is kell ezt bekapcsolni?"

Azok a fránya, bonyolult háztartási gépek! Miért van az, hogy a házimozi rendszer nem okoz problémát nekik, de a mosógép beállítása még használati utasítással se megy? Ha gyakran kell szembenézned ezzel a helyzettel, a következő alkalommal készülj fel rá, és nyomj a kezébe egy saját kézzel írt útmutatót, ami oly' triviális módon írja le a mosógép működését, hogy egy kisóvodás is el tudna vele bánni.

"Segítek bármiben, de..."

De amit éppen akkor kell csinálni, arra sajnos nincs kompetenciájuk. Erre csak egy válasza lehet egy nőnek: Rendben van, drágám, akkor kiporszívózok, de addig kérlek, törölgesd el az edényeket! Ja, hogy összetörnéd? Akkor kérlek, vedd ki a Philips vasalót a szekrényből. Nem, nem fogod megégetni az inged, és nem kell a hőfokon se állítani. Semmi ördöngösség, csak tologasd!

Utolsó jó tanács: Bármennyire is lesz fogékony a praktikáidra, sose hagyd, hogy kifogyhatatlan türelem forrásod kiapadjon. Ha látod rajta a fejlődést, dicsérd meg, hiszen Te is tudod, milyen fontos a férfiaknak, hogy felnézzenek rájuk.

Sok sikert!

További információ ITT!

Fizetett tartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.