Stahl konyhája: Kalóriaszegény joghurtos panna cotta - Fogyókúrázóknak is szabad!

panna cotta málna recept Stahl Judit tejszín joghurt Stahl konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Stahl Judit











Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. A joghurtot, a tejszínt és a tejet beleöntjük egy kis lábosba.

2. Hozzáadjuk a cukrot meg a vaníliaaromát, és kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Csupán addig tartjuk a lángon, amíg a cukor feloldódik, és a hőmérséklete eléri azt a pontot, hogy enyhén csípi a beledugott ujjunkat. Ekkor levesszük a tűzről.

3. Egy kis tálkába szórjuk a zselatint és a meleg, joghurtos keverékből hozzáteszünk néhány evőkanálnyit.

4. Kézi habverővel jól összevegyítjük, aztán a feloldódott zselatint átöntjük a lábosban maradt joghurtos keverékhez.

5. Végül alaposan összedolgozzuk az egészet, és miután belereszeltük a megmosott citrom héját, szétosztjuk a panna cottát 4 darab 11 decis tálkában.

6. A kihűlt desszertek mehetnek éjszakára a hűtőbe. Másnap a hideg tálkák alját néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, aztán a remegős pudingokat határozott mozdulattal kipottyantjuk egy-egy kistányérra. Tálaláskor köréjük rakunk néhány málnaszemet, nem pusztán a színhatás kedvéért, hanem az ízharmónia miatt.

4 adag lesz belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.