kiegészítő fűtés textil dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte fillérekből több fokkal emelheted a lakás hőmérsékletét, és növelheted a hőérzetedet is, csak annyit kell tenned, hogy bevetsz néhány apró, de sokat érő trükköt.


Thinkstock
Thinkstock

Pihe-puha textilekkel a melegebbért

A vastagabb takarók általában már a hideg időszak első heteiben előkerülnek, és gyorsan a legjobb barát lesz a pihe-puha, meleg takaró a kanapén vagy a fotelben is, melybe jó beleburkolózni esténként. Az ágyon és a kanapén túl azonban máshol, másmilyen formában is bevetheted a súlyosabb textileket a hideg ellen.

Amennyiben módodban áll, érdemes a párnahuzatok, ágytakarók, függönyök, kisebb szőnyegek esetében is összeállítani egy téli garnitúrát, elsősorban mediterrán, meleg színekből és szőrmés, vastagabb anyagú kiegészítőkből - igaz, a függöny esetében általában oda kell figyelned a választásra, hiszen, ha kis helyiségről van szó, egy nehéz anyagú, vastag textil szűkítheti a teret. Ha kicsi a lakásod, inkább a színekkel variálj, és válassz mélyebb árnyalatokat.

Tipp! Csókkal a gyűlölet ellen, provokatív reklámfotók! Kattints a galériáért!


Gyertyák, lámpák, hangulatvilágítás



Thinkstock
Thinkstock

Apró kiegészítőkkel a melegebb lakásért

A lakás apró hibáira, mint például a nyílászárók helytelen záródására, általában akkor derül fény, amikor már beköszöntött a hideg. Ha te is élesen érzed a fagyos levegőt az ajtók és az ablakok körül, szerezz be habszivacs szigetelőcsíkokat, melyek megfelelő felhelyezéséhez még szakértelem sem kell - akár te is könnyedén a helyükre illesztheted őket öntapadós hátoldaluknak köszönhetően. Egy hatméteres, 25 milliméter széles csíkot már egy ezresért is beszerezhetsz, ami a legkritikusabb részekre elég is lehet.

Ha folyamatosan elfelejted becsukni a szobaajtókat, érdemes ajtózáró rugót beszerezned, amit akár 1500 forint körüli áron is megvásárolhatsz. Ebbe leginkább akkor érdemes befektetned, ha a költségtakarékosság jegyében eltérő hőmérsékletre törekedsz a különböző helyiségekben. A nyitott ajtók révén ugyanis a hűvösebb szobákból beáramlik a hűvösebb levegő, így a melegebb helyiség fűtőtestével gyakorlatilag azt is fűtöd, amit nem akarsz - ám egyiket sem kellő mértékben.

Abban az esetben, ha ablak közelében, vagy épp utcára néző falfelületen van a radiátorod, sokat érhet egy hőtükör, vagy más néven radiátorfólia, amit megközelítőleg 4 ezer forintért vehetsz meg. Ezt a radiátor mögé kell helyezni, így ahelyett, hogy az utcát fűtenéd, a fal felé áramló hő visszaverődik a helyiségbe.

Tipp! Teljesen kopasz lett a híres szupermodell! Kattints a galériáért!



Így lesz a legapróbb konyha is tágas és kényelmeshttp://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20101110-fondorlatos-otletek-pici-konyhahoz.htmlMeg fogsz lepődni, mire jó a szemétbe dobott műanyagpalack! - Milliókat lehet spórolni velehttp://www.life.hu/hazitunder/20111103-meg-fogsz-lepodni-mire-jo-a-szemetbe-dobott-muanyag-palack.html5 házi módszer a megfázás kezelésérehttp://www.life.hu/tested-lelked/20111115-5-hazi-modszer-a-megfazas-kezelesere.htmlLegyen gyönyörű a bőröd télen is: 6 hasznos tanácshttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20111117-legyen-gyonyoru-borod-telen-is-6-hasznos-tanacs.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.