Stahl konyhája: Tárkonyos gombaleves harcsával

gomba harcsa leves tárkony Stahl Judit tejszín Stahl konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hozzávalók:













A sűrítéshez:







Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. A szárított gombát 2 liter vízben felforraljuk, aztán csöndes forrásban, lefedve, 20 perc alatt puhára főzzük.

2. Ezalatt haladunk tovább. A répákat és a zellert meghámozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, majd mindegyiket megreszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán, és összekeverjük egymással. A szalonnát apróra kockázzuk. A harcsafilét 2x2 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és összeforgatjuk kevés liszttel.

3. A szalonnát közepes átmérőjű teflonserpenyőben mérsékelt tűzön pörcösre pirítjuk az olajon, aztán a pörcöket kiszedjük, nem kellenek. A szalonnazsiradékot nagy lángon megforrósítjuk, és a harcsadarabokat 2 adagban 4-4 perc alatt kevergetve megsütjük benne. Ha készen vannak, szűrőlapáttal kiszedjük őket, félretesszük, és a helyükön némi sóval-borssal, néha megkeverve, mérsékelt tűzön jó 6 perc alatt puhára pároljuk a répa-zeller-hagyma reszeléket.

4. A sűrítéshez a tárkonyleveleket apróra vágjuk, aztán kézi habverővel összehabarjuk a tejszínt, a tejfölt, a keményítőt és a mustárt, majd hozzászórjuk a tárkonyt. A megfőtt gombát leszűrjük, falatokra vágjuk, és a főzővizét kávéfilteren átszűrjük.

5. Az átszűrt gombás levet és a megpárolt zöldségreszeléket turmixgépben összepürésítjük, és beleöntjük a gombafőzéshez használt fazékba. Hozzáreszeljük a citrom héját, hozzákeverjük a halat, a gombát és a tárkonyos sűrítést, majd a levest mérsékelt lángon 5 perc alatt kevergetve készre főzzük. Tálaláskor kevés citromlével is megízesítjük.

6 adag lesz belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.