hajhullás PR cikk szépségápolás Helia-D
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg mindenki aggódott már hajhullás miatt. Jogosan, hiszen nagyon sokat javíthat megjelenésünkön a szép és dús hajkorona. Ezzel a kérdéssel kapcsolatban beszélgettünk Dr. Battyáni Zita bőrgyógyásszal, aki a Helia-D Regenero nevű új hajhullás elleni készítményének klinikai vizsgálatát vezette.

Olyan sok hajnövesztő csodaszerről hallottunk már, ezért kicsit gyanakszunk, ha beharangoznak egy újabbat... A Helia-D Regenero tényleg hatásos?

- Egy 25 fő csoportot vizsgáltunk, amelynek tagjai többek között hajhullással küzdöttek. A negyedik hét végére szinte minden érintettnél legalább 50 százalékkal csökkent az elvesztett hajszálak száma. Négyheti kezelés után finom piheszőr-növekedést észleltünk elsősorban a széli területeken, és ezek a további kezelés során megerősödtek és normális pigmentációjúvá váltak. A vizsgálat hatodik hetében szinte mindenkinél értékelhető hajnövekedést tapasztaltunk. Számomra a legmeggyőzőbb az volt, hogy a saját szememmel láttam, hogy egyharmadával csökkent egy olyan terület a fejbőrön, ahol 15-20 éve nem volt haj.



- Hogyan működik a hajszesz?

- Több módon is hat, a legfontosabb, hogy alkalmazása fokozza a bőr vérellátását, ennek köszönhetően a hajszálak növekedése is fokozódik. Az androgén hajhullás esetében a hajhagymák a fejbőrben megtalálhatóak, de a működésük gátolt. A Regenero feloldja ezt a gátat, ennek köszönhetően megindulhat a haj növekedése.

- Mi válthat ki fokozott hajhullást?

- Férfiaknál gyakori a férfi nemi hormonhoz kötődő, öröklődő androgén hajhullás, ami már fiatal korban elkezdődhet. A nőknél hajhullást idézhet elő a például vashiány, vérszegénység, valamilyen gyulladás, bakteriális fertőzés, illetve némelyik pajzsmirigy-betegség. Az androgén hajhullás a nőknél is előfordul, akár már a húszas-harmincas éveiktől kezdve. Menopauza után lassul az ösztrogéntermelés, és magasabb lesz az androgén hormon aránya, ekkor is hajhullás alakulhat ki. Vannak olyan betegségek, amelyek szinkronizálják a hajnövekedést, ezért hullhat ki egyszerre sok haj.

- Valamennyire mindenkinek hullik a haja. Mikortól kezdve kell odafigyelni rá? Mikor válik kórossá?

- A hajas fejbőrön különböző fázisban lévő hajszálak találhatóak. Egy egészséges hajszál akár négy-öt év után hullik csak ki. Akkor beszélünk túlzott hajhullásról, ha valakinek napi 100 hajszálnál több hullik ki egy nap.

- Mennyi 100 hajszál? Honnan lehet tudni, hogy ami kihullott, volt annyi vagy nem?

- Azt szoktuk javasolni a pácienseknek, hogy számolják meg a hajszálakat. Arról, hogy mennyinek látszik, nehéz bármit is mondani, hiszen a hosszabb vagy vastagabb szálú hajból 100 szál nagyobb halom.

- Nem lesz abból baj, ha valaki éveken át folyamatosan használja a szert?

- Nem, hiszen a Regenero kizárólag gyógynövényekből áll. Nincs benne olyan anyag, ami felhalmozódva bajt okozhatna. Éppen ellenkezőleg, az eredményes kezelés titka a rendszeres és folyamatos használat.

További információ itt!

Fizetett tartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.