Különleges szépségreceptek a világ minden tájáról

recept szépség nagyvilág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi, nők, a világ bármelyik pontján születtünk is, egy dologban biztosan hasonlítunk: általában tetszeni akarunk magunknak, másoknak. Ehhez egyrészt megvannak a magunk praktikái, másrészt csak előnyünk származhat belőle, ha ellessük, máshol milyen szépségpraktikákra esküsznek a nők.
Mexikó és Brazília




Thinkstock
Thinkstock


Chile

A chileiek az utóbbi években milliókat fektettek a borba, amely ma már Európában is elismert. A chilei borászok mellett a chilei nők pontosan tudják, hogyan kell jól használni a szőlőt. Az utóbbiak viszont értékes nedű helyett a bőrüket ápoló arcmaszkot készítenek belőle. 7-10 nagy szemű szőlőt egy villával finomra törnek, hozzákevernek két evőkanál lisztet, majd alaposan összekeverik. Az elkészült masszát vékonyan felviszik az arcukra és 10 percig hagyják hatni. Ezután langyos vízzel lemossák a furcsa arcmaszkot, ami valóságos energiabomba a bőrnek.

Spanyolország

Amíg a paradicsom a bunoli Tomatina paradicsomcsatán lehet támadóeszköz, a spanyol nők igazi csodafegyvere a burgonya. A zöldséget a szem alatti sötét karikák eltüntetésére használják. Őket követve vágjunk le két vékony szelet krumplit, helyezzük a szemünk alá, majd 10 perc után búcsút is inthetünk a fáradtság jeleinek.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Görögország




Thinkstock
Thinkstock


Indonézia és Malajzia

A kókuszolaj mind külsőleg, mind belsőleg alkalmazva jó hatással van a külsőnkre, és segít abban, hogy még szebbek legyünk. Számtalan felhasználási módja közül az egyik, hogy hetente egyszer óvatosan átmasszírozzuk vele a hajunkat. A kókuszolaj vitaminokkal táplálja a száraz, fénytelen, töredezett hajat, de a kiszáradt, és emiatt korpás fejbőrre is jó hatással van.

Ausztrália

Az eukaliptuszolaj nem csak a légutak tisztítására jó módszer. Néhány csepp eukaliptuszolajjal feltuningolhatjuk a samponunkat is, amely így állítólag még hatékonyabb lesz a korpa ellen.

Marokkó

A marokkói nők évszázadok óta az argánolajra esküsznek, amelynek természetes (nem pörkölt) változatát kizárólag kozmetikai célokra használják fel. Az argánolaj az argánfa olaja, amely mindenféle jót, többek között öregedésgátló E-vitamint és antioxidáns összetevőket is tartalmaz. A sejteket védő, azokat regeneráló hatás mellett visszaállítja a bőr feszességét, segít megelőzni a terhességi csíkok kialakulását, kezeli a száraz, ekcémás bőrt, de a fej bőrébe masszírozva erősíti a hajhagymákat is. Az argánolaj és a frissen facsart citromlé 1:1 arányú keveréke az egyik legtermészetesebb körömerősítő. Hetente egyszer érdemes elkészíteni és néhány percig áztatni benne a törékeny körmöket.

Tipp! Ezeket néztétek 2011-ben. Kattints a galériákért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.