Sminkbakik, amelyek rettenetesen öregítenek

öregít smink szépség púder sminkbaki alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Körülbelül 16 és 21 éves korunk között letudjuk azt az időszakot, amikor direkt idősebbre festjük magunkat. Sokkal hosszabb az az időszak, amikor szeretnénk konzerválni 23-27 éves állapotunkat. A jó alapozó, pirosító, rúzs és szemfesték sokat segíthet ebben, ahogy rosszul használva tovább ronthatnak az összképen. Szabó Johanna sminkmester és sminktanácsadó elárulta a Life.hu-nak, mire ügyeljenek az érett nők a sminkeléskor.


"Általános szabályként elmondható, hogy bizonyos kor után a bőrünknél egy leheletnyi árnyalattal világosabb alapozó fiatalít, míg a sötétebb idősít. Alapozónk megfelelő árnyalatát az állkapocs élénél ellenőrizhetjük"
"Miután megjelentek az első barázdák az arcunkon, folyékony, könnyű textúrájú hidratáló alapozókat, illetve színezett hidratáló krémeket válasszunk. Ezek állagukból adódóan nem ülnek bele a ráncokba, így nem emelik ki azokat. A magas púdertartalmú termékeket, kompakt, krémes alapozókat mindenképpen mellőzzük. A porpúder használatával szintén az előbbi okok miatt nagyon vigyázzunk, a barázdált területeket hagyjuk ki!"

Szólj bele: Hogy eshettem teherbe????



Thinkstock
Thinkstock


Ajaj, sötét ajkak!

Minél sötétebb a rúzs színe, optikailag annál keskenyebbnek tűnnek az ajkak is. Minél idősebbek vagyunk, annál keskenyebbek az ajkaink is. A "pengeszájról" mindenkinek az öregség jut eszébe, ezért csak óvatosan a sötét rúzzsal! "Kerüljük a sötét, hivalkodó színeket és a fáradt tónusokat, használjunk inkább természetes hatású, üde árnyalatokat! Egy friss, barackos árnyalat éveket fiatalíthat megjelenésünkön" - ajánlja a sminkmester.
A másik fontos dolog, hogy idővel a szánk körüli bőr veszít a feszességéből, a rúzs pedig könnyebben "túlfolyik" a szánk körvonalán. "Rúzs helyett a következőt ajánlom: ha szájunk kontúrja már halványul, használjunk kevés alapozót, púderrel fixáljuk a száj körvonalát, majd ezután rajzoljuk át egy természetes színű szájceruzával. Az ajkak belseje felé kissé elsatírozva a ceruzát még természetesebb hatást érhetünk el. Ezután következhet egy színezett ajakápoló."

Átalakítunk! Dögös csaj lett Edinából. Kattints a galériáért!


Lecsúszott pirosító

"A pirosító kiválasztására is érvényes, hogy az idő előrehaladtával kerüljük a fáradt, barnás illetve terrakotta színeket, inkább üdébb rózsás-barackos matt árnyalatokat használjunk, ezzel élénkítve arcunkat."



Thinkstock
Thinkstock


Füstös szemek

Nem véletlenül kerülik a negyven fölötti színésznők és énekesnők a sötét, füstös szemeket. Nemcsak Madonna, hanem már Jennifer Aniston vagy Demi Moore is nemet mond a fekete vagy sötétszürke, fáradt árnyalatú szemhéjporra nagy felületen. A pandamaci smink ugyanis csak a fiataloknak áll jól. Egy bizonyos kor optikailag még beesettebbé teszik az arcot. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell felejtenünk a sötét színeket, viszont csak óvatosan használjuk őket. "Ha mindenképpen sötétebb sminket szeretnénk, inkább melegebb sötétbarna árnyalatot válasszunk" - javasolja Johanna. "Bizonyos kor felett inkább a felső szemhéjra és csak a szempillák tövébe kerüljön festék, az alsó pillasor alá ne! Ezzel a módszerrel megemeljük a tekintetünket. A szempillák a kor előrehaladtával egyre egyenesebbek lesznek, de ívesebbé tehetjük szempilla-göndörítővel. Szempillaspirált bátran használhatunk!"

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Amire mi sem gondoltunk: a szemöldök színe és íve

"Fontos, hogy idősebb korban különösen nagy figyelmet fordítsunk rá, ugyanis ezzel éveket fiatalodhatunk. Szemöldökünk idővel fakóbb, ritkásabb és a bőr megereszkedése miatt lefelé ívelő lehet.""A hajszínhez illő természetes hatású szemhéjpúderrel (sötétbarna haj esetén sötétbarna, világosabb illetve szőke hajnál világosbarna, vöröses hajnál melegebb árnyalatú barna porfesték) és egy kis háromszög alakú szemöldökfestő ecset segítségével kiigazíthatjuk, megemelhetjük az ívét! Ügyeljünk arra is, hogy a túl szögletes szemöldökformák keményíthetik arcunkat."



Tipp! Modellkedni kezdett a híres énekesnő lánya. Kattints a galériáért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.