fashion week szoknya szoknya télre testalkat szoknya divat tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb üzletben lassan kisöprik a téli ruhákat, hogy az uralmat a tavaszi darabok vehessék át, az időjáráshoz és a hangulatunkhoz viszont egyelőre a téli darabok passzolnak. A leárazásoknak köszönhetően a legtöbbet most az eredeti ára tizedéért vehetjük meg.

Alma alkat


Az alma alkat dereka és válla is körülbelül ugyanolyan erős, a csípője viszont ezekhez viszonyítva keskeny. Az alma alkatú nők sokszor arról panaszkodnak, hogy nincs derekuk, illetve nagy a hasuk, ezért nem érzik magukat elég nőiesnek. Unalmas, de örök szabály, hogy a figyelmet el kell terelni a hasról az alsó- és/vagy a felsőtest irányába. Egy jól megválasztott, hangsúlyos ékszer, a mellkason vagy a nyak körül mintás felső, vagy a szoknya aljának izgalmas részletei mind segíthetnek ebben. A szép cipő és a különleges harisnya is előnyös. A magas sarok nem kötelező, de nagy előnye, hogy még inkább nyújt. Az alakot a magas derekú, könnyed esésű, a testet lágyan követő szoknyák tehetik nőiessé. Tiltólistára a túl merev anyagból készült szoknyák kerüljenek.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!




1.
Debenhams - 11,70 font, 2. Debenhams - 8,40 font, 3.

Fiús alkat


Amikor a váll, a derék és a csípő körülbelül ugyanolyan széles, a mellkas és a fenék többnyire lapos, a testalkat szögletes, akkor beszélünk fiús alkatról. Ők az előbbi csoporttal szemben pont az ívek és a gömbölyűség hiánya miatt kesereghetnek. Nincs miért! A szoknyába vagányul betűrt póló, a színesebbnél színesebb darabok, a markáns hajtások, redők, ráncok közül mind megengedett nekik. A túl merev anyagok számukra viszont nem túl előnyösek, mert ráerősítenek a szögletességre.


1.H&M - 3.990 forint, 2. Mango - 4.495 forint, 3. Pull & Bear - 1.995 forint


Fordított háromszög alkat


Bár a fordított háromszög testalkat esetében a váll szélesebb, mint a derék és a csípő, ami első hallásra férfias "tulajdonság", az ilyen típusú nők is rendkívül csinosak és nőiesek lehetnek. Ráadásul hasonlóan merészek lehetnek a szoknyaválasztással is, mint a fiús alkatú lányok. Azon kevesek közé tartoznak, akiknek a hagymaszoknya is előnyös.


1.Bon Prix - 6.499 forint, 2. Marks & Spencer - 13.990 forint, 3. New Yorker - 3.990 forint

Tipp! Terhessége alatt is keményen diétázik a szupermodell. Kattints a galériáért!


Homokóra alkat


A homokóra típusra jellemző, hogy a csípőjéhez és a vállához viszonyítva vékony a dereka, a válla és a csípője pedig körülbelül ugyanolyan széles. Ideális esetben szinte minden jól áll neki, amelyik kiemeli nőies idomait. Mi viszont tudjuk, hogy ideális alkatúnak csak nagyon kevés ember mondhatja el magát, ezért még a homokóra típusú nőknek is a legjobb barátja a tükör. Érdemes hallgatni rá.


1.Esprit - 59,90 euró, 2. Mango - 6.995 forint, 3. Zagabo - 14.500 forint


Körte alkat


Ha a vállnál és a deréknál szélesebb (vagy jóval szélesebb) a csípő, akkor körte alkatról beszélünk; az alsó- és a felsőtest közötti méretkülönbség lehet akár 2-3 szám is. Ha nem ilyen nagy az eltérés, akkor például a trükkös, oldalrészen sötétebb, középen világosabb ceruzaszoknyában keskenyebbnek tűnik a csípő. Ha a csípő, a comb és a fenék erősebb, akkor a lágy esésű (nem merev anyagból készült!) A-vonalú, magas derekú szoknya nőies, szexi és kényelmes megoldás egyszerre.


1.Zara - 4.995 forint, 2. Esprit - 44,90 euró, 3. H&M - 5.990 forint

Tipp! Kinga hazazavarta Pétert. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.