Pöttyös tippek, ha unod az egyszínűt - A nagy felületektől az aprócska részletekig

pötty dekoráció lakberendezés minta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pöttyös időtlen klasszikus, amely színtől, helytől és mennyiségtől függetlenül jókedvre deríti azt, aki ránéz, és megtöri az egyszínűség unalmát.

Falra vele!

A fal "összepöttyözése" az egyik legjobb dolog, ami a lakással történhet. A variációk száma végtelen, de van néhány alap dolog, amivel jó tisztában lenni. Minél nagyobb és minél harsányabb színnel párosítod a pöttyöket, annál életigenlőbb lesz az összhatás. Az aprócska, például világos színű falra került fekete vagy fehér pöttyök inkább elegáns hatást keltenek. Az élénk színű fal és a fehér pöttyök kettősét nem ütik a különböző minták sem, a színben harmonizáló virágos, de akár a csíkos minták is jól mutatnak előttük. Természetesen ennél visszafogottabb, elegánsabb megoldások is léteznek.

http://hometolife.co.za, http://gypsypurplehome.tumblr.com
http://hometolife.co.za, http://gypsypurplehome.tumblr.com

Pöttyös részletek

A pöttyös falfelületet sokan túl hivalkodónak, soknak érzik, de a pöttyökről emiatt nem kell lemondani. A hófehér, sima felületű - mondhatnánk unalmas - ajtókat ragasztott pöttyök dobhatják fel. Érdemes a nagyon elegáns, metálszínekkel is kísérletezni. Ha már a részleteknél tartunk, az egyik kedvenc ötletünk, amikor a fiókok belsejét vagy a polcok belső oldalát borítja pöttyös tapéta vagy csomagolópapír.

http://www.pinterest.com, http://thrasherho.me
http://www.pinterest.com, http://thrasherho.me

Ha szeretjük a pöttyöset, érdemes valamelyik helyiséget a mintának áldozni. Így kerülhet pöttyös falióra mellé pöttyös konyharuha vagy étkészlet a nappaliban. Aki tud varrni, számos konyhai kiegészítőt maga is elkészíthet, a konyharuha, az edényfogó, a sötétítőfüggöny vagy az edényalátét még a kezdő hobbivarrónőknek sem okozhat túl nagy nehézséget.

http://www.etsy.com/shop/FreedomReconstructed?ref=seller_info
http://www.etsy.com/shop/FreedomReconstructed?ref=seller_info

Nem is kötelező készletekben gondolkodni. Kellemes harmóniát teremthetsz például azzal is, ha csak a pöttyök színét egyezteted, a tárgyak formája vagy a pöttyök mérete teljesen eltérő lehet. Az is jól mutat, ha egymást kiegészítő színekben gondolkozol. Fontos, hogy háromnál több hangsúlyos színt ne keverj, mert kellő lakberendezési érzék híján az már inkább szedett-vedett hatást kelthet.

www.borokaotthonbolt.hu, http://comfyheaven.blogspot.com
www.borokaotthonbolt.hu, http://comfyheaven.blogspot.com

Parányi pöttyök

A pöttyök persze a legparányibb részleteken is felüthetik a fejüket. A konyharuha mellett a bútorfogantyúk, villanykapcsolók vagy akár a csipeszek is mutatósak lesznek így. Ezek közül az utóbbi kettőt szalvétatechnikával akár magad is elkészítheted.

www.etsy.com, www.butortuning.hu
www.etsy.com, www.butortuning.hu


Lakj a kedvenc filmedben! - Stílusvariációk Marie Antoinette-től Afrikáighttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120208-lakj-a-kedvenc-filmedben-stilusvariaciok-marie-antoinettetol-afrikaig.htmlA hosszú, boldog párkapcsolat titka: így használd az ősi tudományt!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120131-a-hosszu-boldog-parkapcsolat-titka-igy-hasznald-az-osi-tudomanyt.htmlEgyél betonból! - A legszokatlanabb étkészletek, fotókkalhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120127-egyel-betonbol-a-legszokatlanabb-etkeszletek.htmlNöveld meg négyzetméterekkel a lakást, átépítés nélkül! - Íme, néhány okos trükkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120113-noveld-meg-negyzetmeterekkel-a-lakast-atepites-nelkul-ime-nehany.htmlLakásdekor befőttesüveggel: izgalmas megoldások látványos fotókonhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111110-lakasdekor-befottesuveggel-izgalmas-megoldasok-latvanyos-fotokon.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.