Sikertörténet: "30 kilót fogytam hat hónap alatt!" - Így nyerheted vissza versenysúlyodat szülés utá

tápanyag Sikersztori diéta szoptatás sikertörténet szülés táplálkozás fogyókúra kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy kinek mennyi az ideális súlygyarapodás a terhesség alatt, azt a kezdősúlya határozza meg. A plusz kilók a baba növekedésével folyamatosan jönnek fel, általában 9-12 kilóval lesz nehezebb a kismama a kilencedik hónap végére. Mivel a fejlődő magzat energiaforrása az anya szervezete, nem mindegy, hogyan táplálkozik a kismama. A tévhit, hogy "kettő helyett" eszik ilyenkor a nő, mára eloszlott, azonban vannak olyan esetek, amikor a szervezet jóval több tápanyagot igényel, mint amennyit felhasznál.



Zsófi a fogyókúra előtt, 90 kilósan

"2010 februárjában tudtam meg, hogy kismama vagyok, s mivel még elég kicsi volt a magzat, a védőnőt csak március elején kerestem meg. Kezdetben egy dekát sem híztam, 63,5 kilogramm volt a súlyom az első hónapokban. Áprilisban felszedtem két kilót, majd májusban négyet, s a nyár végére már 79,5-öt mutatott a mérleg. A baba eközben szépen fejlődött, s én októberre csaknem 90 kilót nyomtam. Mivel soha nem voltam hízásra hajlamos, úgy gondoltam, a terhesség alatt a minimumot fogom felszedni, bármennyit is eszem. Egyáltalán nem figyeltem oda az étkezésre, összevissza ettem, rendszertelenül, mindent, amit megkívántam. Édességet és zsíros húsételeket, azaz rengeteg szénhidrátot és cukrot vittem be a szervezetembe, mellette pedig egyáltalán nem mozogtam. Ennek az lett az eredménye, hogy a 32. hét körül elkezdtem vizesedni, főleg a lábaim, és az utolsó hónapokban már papucsot sem tudtam húzni. A mozgásban is korlátozott a hirtelen jött 26 kiló, lassabban közlekedtem a lépcsőn, nehezen álltam fel a székről és nagyon könnyen elfáradtam."

Zsófit nem zavarta a súlyfelesleg, elhízva sem érezte rosszul magát az emberek között, bár sokszor csodálkozva megnézték és az is előfordult, hogy nem ismerték fel az utcán. Előfordul, hogy elhízott nők, akár a várandósok is, szégyellik megváltozott testüket, próbálják takargatni a felesleges kilókat, vagy teljes mértékben kerülik a társas interakciót, ki sem lépnek a házból.


Ez zsír! 40 kilót fogyott a híresség! Kattints a galériáért!


"Én nem szégyelltem az új külsőmet, hisz tudtam, ez azért van, mert hamarosan egy kislánynak adok életet, és ennél csodálatosabb dolog nincs a Földön. Egyáltalán nem frusztrált, hogy az ismerősök így látnak, ugyanúgy találkoztam velük, mint a terhesség előtt. Szerencsére a családom és a barátaim végig mellettem álltak, szó nélkül elfogadták ezt a nagy változást. Néha azért eszembe jutott, hogy a sok felesleget majd valahogy le kell dolgoznom, de a várandósság alatt ez kevésbé foglalkoztatott. Csak a születendő kisbabára tudtam gondolni, és arra, hogy már magzat korában mindent megadjak neki. Ha nem kismamaként kerülök ilyen helyzetbe, akkor nem is tudtam volna elviselni, hogy majdnem 90 kiló vagyok. Most 59 kilósan elég megdöbbentő visszanézni például az esküvői fotónkat, ahol a jelenleginél 30-cal nehezebb vagyok. Legközelebb biztosan jobban odafigyelek a táplálkozásra, nem fogok ilyen meggondolatlanul étkezni és a mozgást is beiktatom a várandósság idejére."


A mínusz 30 kiló Zsófi arcvonásain is meglátszik

A legtöbb szakkönyv kifejezetten tiltja a tudatos fogyást, sőt a sportolást is sokan aggályosnak tartják. Ha valaki pár hónap alatt a testsúlya egyharmadát felszedte, annak komoly munkájába telik a felesleget ledolgozni, pláne ha nem fogyókúrázhat vagy diétázhat. A szoptatás azonban igazi csodamódszer! Bizonyított, hogy azok a nők, akik az első négy hónapban szoptatják a kisgyermeket, több várandósság során felszedett kilótól szabadulhatnak meg, mint azok, akik cumisüvegből etetnek.

"A baba érkezése után nem telt el sok idő, s már kezdtek is lemenni a kilók. A szoptatás során sok feleslegtől megszabadultam, ráadásul a terhesség során felgyülemlett vízmennyiség is gyorsan eltűnt a szervezetemből. A kilenc hónap alatt válogatás nélkül lakmároztam, mindegy volt, hogy mit és mikor. A szoptatáskor azonban egyáltalán nem volt étvágyam, csak annyit ettem, amennyire a kicsinek a megfelelő táplálkozáshoz szüksége volt. Úgy tudom, az anyatej előállításához 200-500 kalóriára van szüksége a szervezetnek, ami ugyanannyi, mint amennyit egy óra alatt elégetünk egy biciklitúrán. Nem véletlen tehát, hogy sok szoptatós anyuka gyorsabban nyeri vissza eredeti testsúlyát. Sokan azt mondják, hogy ez a hirtelen jött étvágytalanság a 'tudatalatti fogyókúrám' volt, már a testem is meg akart szabadulni a zavaró plusz kilóktól. Október ötödikén született meg a kislányom, és hathónapos volt, mire visszanyertem az eredeti alakom és elkezdtem újra hordani a régi ruháimat sőt, márciusra már csak 59 kilogramm voltam! Boldogan fogom vállalni a második terhességet is, mert nincs szebb a kismamaságnál és az azt követő csodánál, akkor is, ha ez néha nehéznek tűnik."

Zsófi története kiváló példa arra, hogy vissza lehet nyerni a tökéletes alakot a terhesség után, sőt akár 30 kiló feleslegtől is meg lehet szabadulni fél év alatt. Jórészt testalkat és genetika kérdése a szülést követő súlycsökkenés üteme, de minimum négyhónapnyi szoptatással, később rendszeres mozgással és helyes táplálkozással elérhető a kívánt cél.



Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Ne mást okolj, ha a gyereked habzsolva eszikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120224-ne-mast-okolj-ha-a-gyereked-habzsolva-eszik.htmlA kóros úszógumi akár daganatos betegséghez is vezethethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120223-a-koros-uszogumi-akar-daganatos-betegseghez-is-vezethet.htmlCsúnyábban néznek rád, ha kövér vagy, mintha szinglihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101008-csunyabban-neznek-rad-ha-kover-vagy-mintha-szingli.htmlDr. Csernus Imre: "Csak így lehet lefogyni!"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120220-dr-csernus-imre-csak-igy-lehet-lefogyni.htmlImádták kövéren a férfiak - most mégis fogyókúrázik a 272 kilós nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120217-imadtak-koveren-a-ferfiak-most-megis-fogy-a-272.htmlTúl sok rajtad a fölösleges zsír? Ezért leszel beteghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120216-tulsuly-igy-hat-a-hizas-a-betegsegek-kialakulasara.htmlNehézség az ágyban: így lesz a súlyfelesleg a szexuális élet gátjahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120214-nehezseg-az-agyban-igy-lesz-a-sulyfelesleg-a-szexualis-elet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.