Milyen zenét szeretsz? Így rendezd be a lakásod!

zene kiegészítő dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Inspirálódni tulajdonképpen bármiből lehet a lakberendezés előtt vagy alatt. Hagyd a katalógusokat, a webshopokat és a blogokat! Tedd be inkább a kedvenc lemezed, és kezdj el azon gondolkozni, milyen bútorokat, színeket, formákat rendelnél a gitárriffekhez, a szintiszólókhoz, a kedvenc énekesed hangjához, vagy - ahogy mi is tettük - a kedvenc klipedhez! Izgalmas lesz a végeredmény.

Pop

Anélkül, hogy mélyebben taglalni kezdenénk zeneelméleti kérdéseket, nyugodtan kijelenthetjük: a pop legalább olyan színes műfaj, mint amilyen Robbie Williams Come Undone klipjének világa. A hatvanas éveket idéző enteriőr, a vibráló színek, a mintakavalkád sok lehet egy hétköznapi enteriőrbe, de jó néhány elemet átemelhetsz belőle.

Érdemes például egy vezérszínt kiválasztani, amely folyamatosan visszaköszön, így a különböző minták - például a csíkos, a virágos és a retro - sem ütik egymást. Főleg akkor nem, ha a térben sok semleges árnyalatot, fehéret, feketét vagy bézst is használsz.


Steppelt puff: ID design; Állólámpa, díszpárna: F&F Home;
Kanapé: Innoshop; Kép, falióra: KARE Budapest

Rock

A rock legalább olyan színes műfaj, mint a pop, de a rockos enteriőrnél inkább ne a vibráló színekre fektesd a hangsúlyt. A koptatott, öregített, patinás alapanyagoknak és a műfajra utaló dekorációs elemeknek itt sokkal nagyobb szerepük van.

Az eredeti ereklyéket se rejtegesd a fiókban: a kedvenc együttesed promóciós pólója vagy koncertplakátja bekeretezve jól mutat a falon. Az ikonná vált együttesek jelképei vagy a kedvenc idézetek is kikerülhetnek a falra addig, amíg a nagy lelkesedésből megvett, de valójában soha nem használt gitárt nem mered kitenni.


Falióra: Bakelit Óra; Falmatrica: Etsy.com; Szőnyeg: IKEA;
Puff: Innoshop; Koponya persely, díszpárna: KARE Budapest

Tipp! Idén is hódít az állatminta! Kattints a galériáért!



Alternatív

Björk különleges zenei világát valószínűleg nem kell bemutatni. A Possibly Maybe című dalához készült klipet Stéphane Sednaoui francia-amerikai fotóművész rendezte. Több különböző enteriőrt álmodott a klipbe, amelyből nekünk az első, futurisztikus világ a kedvencünk.

Kevés bútor, sok fény és a teret megtörő izgalmas, már-már oda nem illő kiegészítőkkel teheted különlegessé az ilyen enteriőrt. A túl sok műanyag és üveg mellett ne feledkezz meg a textilekről sem, fényes felületű díszpárnákkal, ágytakarókkal teheted közvetlenebbé a szobabelsőt.


LED-es állólámpa: IKEA; Falilámpa: Etsy.com; Díszpárna: F&F Home;
Hullámkanapé, dohányzóasztal: ID design; Mennyezeti lámpa habcsókokkal: Mlamp

Tipp! Idén is hódít az állatminta! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.