frizura haj hajszín szépség sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szituációt senkinek sem kell bemutatni: mindannyian mentünk már úgy a fodrászhoz, hogy valamelyik híresség fotóját vittük magunkkal. Jó ideje a természetes, vagy természetesnek tűnő árnyalatok a legdivatosabbak, de ez nem azt jelenti, hogy nem változtathatunk az eredeti hajszínünkön. Inspirációnak összegyűjtöttünk néhány hírességet, akiknek a hajszínéért odáig vagyunk mostanában.

Pezsgőszőke

Minden hajszínhez tudunk kapcsolni sztereotípiákat, de talán pont a szőke nők azok, akiket túlságosan könnyelműen kategorizálunk. A sztárok között is gyakori ez a feltűnő hajszín, ami nem csoda: egyszerre szende és szexi, a megfelelő árnyalat pedig az arcot is ragyogóvá teszi. Sok szőke színésznőt fel tudunk sorolni, de csak egynek a hajszínébe habarodtunk bele teljesen. Sienna Miller természetesnek tűnő pezsgőszőke hajszínét hideg és meleg tónusú szőke tincsek alkotják. Nem túl feltűnő, nem tűnik egyszerűnek sem tőle, de ahhoz elég különleges, hogy felfigyeljünk rá.
Aki beleszeretett Sienna Miller hajszínébe, az is gondolja meg háromszor a festetést, ugyanis a szőke árnyalatai erősen roncsolják a haj szerkezetét. Főleg akkor igaz ez, ha sötétebb hajszínből szeretnénk világosat elérni. A hajpakolás, a balzsam és a hajvégápoló mellett érdemes kipróbálni a hamvasító samponokat is, amelyek a természetes és a mesterséges szőke hajszínt mentesítik a furcsa, sárga árnyalattól. Hasonló hatást érhetünk el kamillás vagy citromos hajöblítéssel is.

AFP
AFP

Szólj bele! Irány külföldre dolgozni! Hogyan? Kivel? Miért?



Izgalmas középbarna

A barna hajszínben az a legjobb, hogy millió árnyalata van a sötét csokoládébarnától a vöröses gesztenyebarnán át az aranybarnáig. Bár gyönyörű, hamvas barna árnyalatok is léteznek, a mi kedvencünk mégis Mila Kunis középbarna aranyosan csillanó hajkoronája. A semleges, természetes középbarna árnyalat egyébként az egyik olyan, amelyik szinte mindenkinek jól áll - természetesen a kivételek mindig erősítik a szabályt. Sokan nem szeretik, ha a középbarna szín vöröses árnyalatot kap. A hamvas színt viszont nagyon nehéz dobozos hajfestékekkel elérni, főleg, ha a természetes hajszín vöröses. Akinek nyáron nem hamvasra, hanem sárgásra szívja ki a nap a haját, az a barna hajfesték kiválasztásakor a középbarna helyett inkább sötétbarna színt válasszon, különben csalódni fog.

AFP
AFP

Szexi napszítta

A természetes, napszítta hatás jelenleg az egyik legdivatosabb hajfestési módszer akkor, ha nem szeretnéd teljesen megváltoztatni a hajszíned, de egy kis újdonságra vágysz. Bővebben már írtunk erről a technikáról, amelynek egyik különlegessége abban rejlik, hogy dúsabbnak tűnik tőle a haj - ahogy Kate Beckinsale színésznőé is, akinek amúgy sincs sok oka panaszra. A drasztikus átmenetek helyett sokkal természetesebb és szemet gyönyörködtetőbb, ha ugyanazon a színtartományon belül csak néhány (egy-két) árnyalattal világosabb melír kerül a hajba.

AFP
AFP

Tipp! Igazi kaméleonként váltogatja frizuráját a szexi énekesnő! Kattints a galériáért!



Reneszánsz vörös

Most, hogy Rihanna is búcsút mondott a vad vörösnek (inkább pirosnak), ismét előtérbe kerültek a természetesebb, higgadtabb árnyalatok. Egyik kedvencünk Jessica Chastain reneszánsz festményeket idéző Boticelli-vöröse. Viszont senki sem lehet habokból születő Vénusz akkor, ha nem ápolja a vörösre festett tincseit megfelelő hajkészítményekkel. Bizony ez a varázslatos, misztikus szín az, amelyik a legtöbb odafigyelést igényli, és amelyik a leggyorsabban elkezd kopni és elveszíti fényét.
Természetesen az sem mindegy, milyen árnyalatot választasz, mert a reneszánsz vörös nem áll mindenkinek jól. A kék vagy lila alapú vörös színek, mint a burgundi vagy a szilva, a hideg színtípusba tartozó nők számára a legideálisabbak. A narancsos, sárgás alapú vörösek, mint az eper vagy a réz, a meleg színtípussal kompatibilis.

AFP
AFP

Klasszikus fekete

Van az a festett fekete hajszín, ami száraznak, élettelennek, szenvedély nélkülinek tűnik, és olyan sokat látni belőle itthon is. És van az olyan ragyogó, természetes, fekete-barna haj, amilyen Camila Alvesnak, Matthew McConaughey feleségének van.
A természetes fekete árnyalatot úgy festik, hogy semleges fekete vagy sötétbarna színt használnak alapként, majd meleg karamellszínnel dobják meg, hogy megteljen élettel. Az ennyire sötét árnyalatok elsősorban azoknak állnak jól, akiknek olajbarna, rózsaszín vagy kékes árnyalatú a bőrük.

AFP
AFP

Tipp! Exkluzív képek az RTL Klub sztárjáról! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Helen Mirren budapesti divatdobása - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/legytrendi/20120309-helen-mirren-budapesti-divatdobasa-heti-stilusmustra.htmlGyereksztárok a vörös szőnyegen - Angelina Jolie-tól Kristen Stuartighttp://www.life.hu/legytrendi/20120308-gyereksztarok-a-voros-szonyegen-angelina-jolietol-kirsten-stuartig.htmlRágóguminak öltözött a stílusikonhttp://www.life.hu/legytrendi/20120223-ragoguminak-oltozott-a-stilusikon-michelle-williams.htmlPizsamában érkezett a vörös szőnyegre - Melléfogott a színésznőhttp://www.life.hu/legytrendi/20120223-pizsamaban-erkezett-a-voros-szonyegre-a-szineszno-tilda-swinton.html1 szoknya, 3 stílus - Így viselj miniszoknyát a hidegben!http://www.life.hu/legytrendi/20120227-1-szoknya-3-stilus-igy-viselj-miniszoknyat-a-hidegben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.