A sikertelen fogyókúra 7 lehetséges oka

zsír diéta bor szénhidrát fogyókúra sikertelen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehezen mennek le azok a fránya pluszkilók? Könnyen lehet, hogy nem az akaraterő hiánya okozza a sikertelenséget a fogyókúrában, hanem valami olyan klasszikus hiba, amibe még a leggyakorlottabb diétaguruk is belefutnak időnként.

1. Túl keveset eszel

Könnyen lehet, hogy éppen az okozza a fogyókúra sikertelenséget, hogy túl keveset eszel. A megfelelő anyagcsere-folyamatok fenntartása érdekében szükség van egy adott mennyiségű kalória bevitelre. Napi 1200 kalória táplálékbevitel alatt nemcsak hogy nem jut elegendő tápanyaghoz a szervezetünk, de a testünk anyagcseréje is lelassul, mivel megpróbálja elraktározni az értékes tápanyagokat, mondta Dr. Christine Gerbstadt.

Thinkstock
Thinkstock

2. Edzés utáni finom jutalomfalatok

Szintén nagyon gyakori hiba, hogy egy kemény, izzasztó edzés után úgy gondoljuk, hogy megérdemlünk egy kis édességet, vagy más magas kalóriatartalmú ételt. Mikor egy edzés alkalmával elégetünk például 300 kalóriát, egy szelet cukros süteménnyel akár több kalóriát is bevihetünk, mint amit kínkeserves munkával ledolgoztunk.

3. Diétás italok fogyasztása

Kutatási eredmények alapján a diétás üdítők hatása visszafelé is elsülhet. Egy 2011-es tanulmány szerint a diétás italokat fogyasztó emberek átlagos derékbősége 178 százalékkal nagyobb lett egy tíz éves periódus alatt, mint a nem diétás italokat fogyasztó embereké. A mesterséges édesítőszerek ugyanis megemelik az inzulinszintet és csökkentik a vércukorszintet, amely fokozza az éhségérzetet, és a kalóriák könnyebben raktározódnak el a zsírsejtekben.

4. Túlsúlyosak a barátaid

Egy 2010-es harvardi tanulmány eredménye alapján minden egyes túlsúlyos, vagy kórosan elhízott barát, vagy családtag fél százalékkal megnöveli a valószínűségét, hogy mi magunk is elhízzunk. Egy 2007-es New England-i tanulmány szerint pedig az elhízás esélye minden negyedik kövér ismerőssel a duplájára emelkedik.

Thinkstock
Thinkstock

5. Nem iszol elég bort

A bostoni Brigham and Women's Kórház kutatói megállapították, hogy azok a nők, akik naponta megittak egy-két pohár bort, 13 év alatt jóval kevesebb pluszsúlyt szedtek magunkra, mint azok a társaik, akik egyáltalán nem ittak bort.

6. Használj digitális segítséget

Már az is sokat a fogyókúrában, ha írásban rögzítjük az evés során bevitt és az edzések során elégetett kalóriák számát, de digitális programok, vagy alkalmazások használatával a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően még hatékonyabbá válhat a súlycsökkentés, derült ki a Pittsburghi Egyetem kutatónak új tanulmányából.

7. Szénhidrát- és zsírmentes táplálkozás

A szénhidrátok és a zsírok étrendünkből történő teljes száműzése azt eredményezheti, hogy szervezetünk nem jut elegendő tápanyaghoz, és nem lesz megfelelő az energiaellátásunk, az ideális megoldást ugyanis a kiegyensúlyozott táplálkozás jelenti.



Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!








Nézd meg magad kövéren!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120302-nezd-meg-magad-koveren.htmlSikertörténet: "A tükörbe nézve egy hájas embert láttam" - Így fogyott Peti 36 kilóthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120308-a-tukorbe-nezve-egy-hajas-embert-lattam-igy-fogyott.htmlSikertörténet: "Könnyek között üvöltöttem, hogy igenis le tudok fogyni!"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120313-sikertortenet-3-honap-alatt-majdnem-30-kilot-fogyott-niki.htmlSikertörténet: "30 kilót fogytam hat hónap alatt!" - Így nyerheted vissza versenysúlyodat szülés utánhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120228-sikertortenet-30-kilot-fogytam-hat-honap-alatt-igy.htmlDr. Csernus Imre: "Csak így lehet lefogyni!"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120220-dr-csernus-imre-csak-igy-lehet-lefogyni.htmlImádták kövéren a férfiak - most mégis fogyókúrázik a 272 kilós nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120217-imadtak-koveren-a-ferfiak-most-megis-fogy-a-272.htmlÍme, az elhízáshoz vezető leggyorsabb úthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120306-tudatos-taplalkozas-a-titok-a-tervekben-rejlik.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.