Praktikus tárolási ötletek, hogy nagyobbnak tűnjön a konyha

a nap cikke tárolás dekoráció konyha lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családi és társasági élet központjában általában mindig kevés a hely. Ha nálad is problémát jelent a helyhiány, íme néhány inspiráló ötlet!

Konyha a kredencben

Az egyik legzseniálisabb megoldás, amit eddig láttunk, a helytakarékos és praktikus kredenckonyha. Ez esetben egy kétajtós szekrényben kap helyet a főzőlap, a mikrohullámú sütő, a minihűtő és a tárolórészek. Akinek kicsi a konyhája, annak amúgy is át kell gondolnia, mennyi, milyen és legfőképpen mekkora eszközökre van igazán szüksége. A lemondásért cserébe takaros és praktikus helyiséget kap. A szekrényből lett konyhát egyből a nappaliba is állíthatod, így biztosan nem maradsz ki a csevegésből. Az viszont biztos, hogy hat főre háromfogásos vacsorát a helyszűke miatt csak magas fokon űzött logisztikával hozhatsz össze.

http://blog.hellolittleone.com, www.accentondesign.net/blog
http://blog.hellolittleone.com, www.accentondesign.net/blog

Tárolás a falon

Ha a konyhád falán nem szekrények vagy polcok terpeszkednek, használd ki a szabad területet: a falra vagy a falra szerelt sínre akasztott edények és serpenyők nemcsak rengeteg területet szabadítanak fel a szekrényekben, hanem jól is mutatnak. Ebben az esetben is érdemes világosra festeni vagy felcsempézni a falat. Aranyszabály ugyanis, hogy a világos színek optikailag tágítják a teret, éppen ezért a szűk konyhában az uralkodó szín legyen a fehér. Akit túlságosan a kórházi beltérre emlékeztet ez a szín, annak érdemes a tört árnyalatokat kipróbálni, vagy más, világos színekkel párosítani azt.

http://ariannabelle.com/blog, http://pinterest.com
http://ariannabelle.com/blog, http://pinterest.com

Tipp! A tavasz legtrendibb táskái. Kattints a galériáért!



Mint a műhelyben

A konyha bizonyos szemszögből nézve műhely is, csakhogy itt a szerszámok az edények, a hámozók, a kések és egyéb konyhai eszközök közül kerülnek ki. Ha szerszámokról van szó, miért ne alkalmaznád a műhelyekben is gyakran használt, lyukacsos szerszámfalat a konyhában is? Ez nemcsak a falra szerelhető, hanem a megfelelő kialakítású szekrények ajtajába is beilleszthető.

http://ariannabelle.com/blog, http://blog.hellolittleone.com
http://ariannabelle.com/blog, http://blog.hellolittleone.com

Tárolás az ajtón

Minél rendezettebb a konyha, minél több mindennek van tároló helye, annál nagyobbnak tűnik a tér. Amikor arról van szó, hogy minden szabad felületet ki kell használni, ne feledkezz meg az ajtókról sem! Nemcsak a kamrának használt ajtó belső (nem látható) felére kerülhetnek plasztik- vagy anyagból varrt zsebek, hanem magára a konyhaajtóra is.

http://iheartorganizing.blogspot.com, http://pinterest.com
http://iheartorganizing.blogspot.com, http://pinterest.com

Átalakítunk! Vagány nőt varázsoltak a vidám óvónőből! Kattints a galériáért!



Rend a lelke

A kis konyhánál különösen fontos, hogy a szekrények belsejét maximálisan kihasználd. Ahelyett, hogy beleömleszted a különböző holmikat, használj műanyag tárolókat, rendszerezőket. A sarokszekrényt például egy ügyes asztalossal teheted még kihasználhatóbbá. Sőt, a fűszerpolc sem foglal helyet, ha a szekrény belső oldalára ragasztott tárolóban tartod a fűszereidet.

http://designinteriorblog.com, http://iheartorganizing.blogspot.com
http://designinteriorblog.com, http://iheartorganizing.blogspot.com

Levegős felületek

Minél több a zárt felület a kicsi térben, annál szűkebbnek tűnik majd, ezért érdemes nemcsak üvegajtós szekrényeket beszerelni, hanem szekrények helyett inkább polcokkal tervezni. Ezek könnyebbé, levegőssé teszik a teret. A másik megoldás, ha a tárolásnál - szekrények helyett - felfüggeszthető zsebeket, bugyrokat, zsákokat használsz. Ezek nemcsak praktikusak, de dekorációként is jól mutatnak.

www.cococozy.com, http://letsblogdesign.blogspot.com
www.cococozy.com, http://letsblogdesign.blogspot.com

Tipp! Ilyen volt, ilyen lett a 80-as évek szexi bombázója. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.