4 rendetlenséggel járó, de annál izgalmasabb játék gyerekeknek - Imádni fogják!

játék szabadtér gyerekjáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barkácsolni, festeni, alkotni minden gyerek szeret, a hasonló játékok utáni takarításhoz azonban már kevés szülőnek van kedve. Szerencsére itt a tavasz, és vele a jó idő is ahhoz, hogy a szabadban játszhassatok. Ott pedig nem akkora gond, ha rumlival jár a szórakozás. Íme, néhány rendetlenséggel járó, szabadban végezhető foglalatosság, amit imádni fognak a csemetéid.

1. Fröccsentett falfestmény

Kellékek:

- nagy tekercs papír
- rajzszög vagy táblaszög
- törlőrongy, kéztörlő, kötény
- lemosható festék
- tüskés gumilabda
- ezenkívül másfajta festék, szövegkiemelő filc, műszemek vagy bármi, ami a kompozícióhoz kell

Thinkstock
Thinkstock

Először szabjátok ki a papírt, akkorára és olyan formájúra, amilyen festményt szeretnétek. Majd a "vásznat" a rajzszögekkel feszítsétek ki a falra, de akár egy fára is kitűzhetitek. Készítsétek a kezetek ügyébe a kéztörlőket, a ruhátokat védjétek köténnyel. A tüskés gumilabdákat forgassátok meg a festékben, és kezdődhet a móka! Lépjetek hátrébb, és dobáljátok meg a színes festékes labdákkal a papírt! Ha ügyesek vagytok, a labdanyomok helyes kis szörnyecske-figurákkal lepik el a lapot. Szuper fröccsentett képetek lesz! Ha kész a kompozíció, várjátok meg, hogy a festék megszáradjon. Ha már száraz, jöhet a díszítés: ragasszátok fel a szemeket a kis szörnyecskékre, de filctollal ki is pingálhatjátok a vicces rémeket.

2. Guruló nyomda

Kellékek:

- tempera
- ragasztó
- ecset
- mintára vágott habszivacs
- folpack vagy alufólia guriga
- nagy tekercs papír vagy textil

Mindenekelőtt fogjátok meg a gurigát, kenjétek be a ragasztóval úgy, hogy mindkét végén maradjon 1-1 centi. A beragasztózott gurigára helyezzétek el a habszivacsból kivágott ábrákat, majd várjátok meg, amíg megszáradnak a minták. Utána jöhet a festés! Egy ecset segítségével kenjétek a temperát a gurigára, azaz immár a gurítható nyomdára, festékezzétek be alaposan, és gördítsétek végig egy papírlapon vagy egy darab textilen. Akár egyenpólót is tervezhettek így magatoknak. Ha megszáradtak a remekművek, akár minikiállítást is rendezhettek az alkotásokból.

Sztárok tippjei: így szabadulj meg szülés után a pluszkilóktól! Kattints a galériáért!


3. Bombajó művészet

Kellékek:

- újságpapír
- szódabikarbóna
- WC-papír
- papírzacskó
- ecet
- tempera
- kanál

Thinkstock
Thinkstock

Helyezzetek el egy nagy darab újságpapírt a padlón vagy a földön, ez lesz a munkaasztal. Tegyetek egy evőkanálnyi szódabikarbónát egy négyzet WC-papír közepébe, tekerjétek össze a papírt, majd helyezzétek a papírzacskó egyik sarkába. Keverjetek össze egyharmad bögrényi ecetet egy evőkanál festékkel, majd öntsétek a zacskó másik sarkába. Hajtsátok be gondosan a zacskó sarkát, hogy maradjon benne némi levegő, és rázzátok össze, majd tegyétek le a zacskót a földre. Vigyázzatok, robban! A papírzacskó először felfújódik, majd kidurran, színes "tűzijátékot" rendezve. Éppen ezért ez a játék csak és kizárólag a szabadban mókás.

4. Szivacsszobor

Kellékek:

- biológiailag lebomló habszivacs
- szivacs
- egy csésze víz

Habszivacsot a kezekbe! Vizezzetek be egy szivacsot, egyesével nyomkodjátok bele a nedves szivacsba, majd nyomkodjátok össze a kis darabokat. Próbáljatok minél érdekesebb, bohókásabb vagy művészibb szobrocskát alakítani a habszivacsból, bármit készíthettek, csak a fantáziátok szabhat határt az alkotásnak. Ha kész a remekmű, várjatok, amíg megszárad. Micsoda szépség!

Tipp! Különleges és trendi ruhák az idei szezonra. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.