4 sminktrend a tavaszi kifutókról, amit muszáj kipróbálnod

fashion week divattervező kifutó szépségtrend smink szépség 2012 tavasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaszi divatbemutatók többségén a modellek teljesen természetes, a makulátlan bőrt előtérbe helyező sminkben vonultak fel. Ezeket most nem mutatjuk meg, helyettük jó néhány olyan sminket gyűjtöttünk össze, amelyek sokkal látványosabbak. Íme, a tavasz négy, ütős irányvonala sminkimádó nőknek.

Hangsúlyos ajkak

Bár a kifutókon feltűnt a narancssárga, a sárga, a színátmenetes, márványmintás, sőt, a feketével kevert ciklámen is, az idei szezonban a vörös és bordó színű rúzs a sláger. Donna Karan modelljeinek a bordó és a barna határán egyensúlyozó színt festettek a sminkesek, Yves Saint Laurent-nél a vérvöröst választották, míg a Dolce & Gabbana modelljeire paprikapiros rúzs került. Aki igazán divatkövető szeretne lenni, az a színválasztás mellett arra is figyeljen, hogy a rúzs idén nem fényes, hanem izgalmas matt vagy átmenetesen pompázik az ajkakon. Ez utóbit úgy is elérhetjük, ha például a felső ajkunkat precízen, ecsettel rúzsozzuk ki, az alsó ajkunkra viszont csak az ujjunkkal visszük fel a festéket.

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Szólj bele: Miért ölte meg az egész családot?



Domináns szemöldök

A vastag, hangsúlyos szemöldök több tavaszi bemutató modelljein is felfedeztük. Hogyan lehet valami egyszerre ennyire szokatlan, mégis ilyen nőies? Válaszra akkor lelünk, ha Derek Lam, Proenza Schouler és a Rochas modelljein túl Elizabeth Taylor vagy Audrey Hepburn arcát is magunk elé idézzük. Bár a kifutómodellek túlvastagított szemöldöke nem feltétlenül követendő példa a hétköznapokon, a kevésbé drámai változatot bármikor bevállalhatjuk. Készítsünk "sminktelen sminket" alapozóval, egy kevés pirosítóval, szempillaspirállal, majd a szemöldökünknél egy-két árnyalattal sötétebb szemöldökceruzával tegyük hangsúlyossá a tekintetünket.

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Tipp! Exkluzív képek a kíméletlen kritikusról! Kattints a galériáért!


Drámai füstös tekintet

Mintha csak a némafilmek dívái - Clara Bow, Brigitte Helm és Louise Brooks - tértek volna vissza! A kifutókon az 1920-as években jellemző, drámai füstös szemsminkben lépdeltek Emilio Pucci, a Gucci és a Rodarte modelljei is. A feltűnő smink lényege, hogy soha ne tűnjön vastagnak a festék, ezért érdemes jól pigmentált, minőségi termékkel dolgozni, amely egyetlen leheletvékony rétegben is látványos eredményt mutat.

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Modern macskaszemek

A tussal készült szemsminknek szezonok óta bérelt helye van a legdivatosabb sminkek között. Ennyi idő alatt mindenki megtanulhatta, hogyan kell tökéletes vonalat húzni. Idén tavasszal a tökéletesség mellett a játékosságnak is ugyanannyi szerepe van. Ezért fordulhatott elő, hogy a Dolce & Gabbana modelljein csak a szemhéj felétől indul a vonal és jó vastagra húzzák. Johnatan Saunders lányainál látványos, torzított háromszögben gondolkodtak a sminkesek. Matthew Williamsonnál pedig a klasszikus fekete helyett okkersárga tust használtak a szemek kihúzására.

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Tipp! Húsz évet öregedett a szexi táncosnő! Kattints a galériáért!


Tudj meg minden fontosat már a hírfolyamodból! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.