A bloggereknek itthon is egyre nagyobb szerepük van abban, hogy hozzáértő tanácsaiknak és praktikáiknak köszönhetően egyre több nő sminkeljen örömmel és magabiztosan. A Life.hu-nak most négy népszerű beauty-blogger nyilatkozott tavaszi kedvenceikről, és megosztottak velünk néhány hasznos tippet is.Andi: "Ne feledkezzetek el a fényvédő alapozókról!"

Andi, a Púderfelhő blog szerzője az erős, élénk színű ajkakért van oda. "Gyakran rohanok reggel, és nincs időm bonyolultabb sminkekkel bíbelődni, ezért ez a trend nagyon közel áll hozzám: csak feldobok egy szép rúzst, és indulhatok is." Amikor arról kérdezzük, milyen sminket ajánlana a Life.hu olvasóknak, Andi a fényvédő használatára hívja fel a figyelmet, amelyről tényleg sokszor elfeledkezünk. "Olyan kellemesek az első tavaszi napsugarak, hogy szinte eszünkbe sem jut, hogy ártalmasak lehetnének pedig igen. Én mindig olyan alapozót vagy BB krémet használok, ami legalább 25-ös SPF-et tartalmaz, a jelenlegi krémemben 50-es fényvédőfaktor van. Tavasszal kezdek el bronzosítót használni, sokkal egészségesebbnek, élettel telibbnek tűnik az arc egy kis színtől" - árulja el.
Ezek alapján nem nehéz kitalálni, mit ajánl idén tavaszra kötelező termékként a sminkimádó nőknek: "Színes rúzsokat, egy szép bronzosítót, és egy szuper spirált. Ne feledkezzetek el a körömlakkokról sem, a pasztellszínek nagyon divatosak, és mindenkinek jól állnak!"


Fényvédő alapozók: 1.Bobbi Brown - 11.700 forint, 2.Clinique - 6.700 forint, 3.Esteé Lauder - 9.500 forint,
4.MAC - 8.700 forint, 5.Max Factor - 4.499 forint


Niki: "Használjunk színeket, ne féljünk ettől a trendtől!"

"Meg kell, hogy mondjam, egyszerűen mindent imádok a tavaszi trendek közül. Végre színeket is láthatunk - élénk, vibráló, pasztell, cukorka -, lehet válogatni, mehetnek szemre, szájra, körmökre, igazi színterápia!" - lelkendezik Niki a Made in Beauty blog szerzője, amikor a kedvenc tavaszi trendjeiről kérdezzük. Tavaszra egy élénk színű rúzst, szemhéjpúdert vagy lakkot ajánl. Az ok egyszerű: "Idén tavasszal mindenkinek kötelező színt viselnie."
Niki tavaszi sminkje - ahogy ő mondja - praktikus, könnyen elkészíthető, friss és üde kinézetet biztosít, és természetesen, színes: "Mindenképpen használjunk színeket, ne féljünk ettől a trendtől, nem bánt, csupán csak jó kedvre derít! Kerüljön könnyű, színezett hidratáló az arcra, ami UV szűrőt is tartalmaz. A bőrötök érdekében ne felejtkezzetek meg erről az összetevőről! Leheletnyi mattosító púder a kifényesedésre hajlamos részekre. A szemöldök rendezett, porral kiigazított. Finom barackos pír megy az orcákra, a szemekre szintúgy a barack pirosítóból kerül. Ezután azzal a barna színnel árnyékoljunk a mélyítő vonalban, ami a szemöldökünkre is került. Egy kis spirál, végezetül pedig egy élénk, korall rúzs, de csak finoman az ajkakra paskolva, aki bevállalósabb, annál mehet erősebben is."


Vibráló szemhéjpúderek: 1.Essence - 499 forint, 2.MAC - 4.800 forint, 3.L'Oreal - 2.419 forint,
4.Bobbi Brown - 6.300 forint, 5.Springfield - 1.495 forint

Anita: "Bátran hordhatunk mentaszínt akár a szemünkön is"

A Pink, Candy, Pop blog szerzője, Anita a két végletért rajong idén tavasszal. Egyrészt megőrül a rikító színű ajkakért, másrészt rajong az egyszerű, natúr sminkért, amelyet a hosszú, babaszerű szempillák tesznek igézővé. "Egyszerűen imádom, hogy egy élénkebb rúzs rögtön feldobja a megjelenésem és teljesen más külsőt kölcsönöz az arcomnak, csakúgy, mint a hosszú, sűrű szempillák. Nem is gondolnánk, hogy az igéző pillák mennyire szexissé tudnak egy nőt varázsolni."
Anita azt javasolja, hogy a ruhatrendekben is megjelenő cukorkaszíneket emeljük át nyugodtan a sminkünkbe is. Kedvence a menta, amellyel a következő sminket készítené: "Egy matt vagy enyhén fényes menta szemhéjpúdert finoman, az ujjbegyünkkel ütögessük el a szemhéjunk egészén, a széleket mindenképpen satírozzuk el egy testszínű vagy törtfehér matt szemhéjpúderrel, esetleg mélyítsük egy sötétebb színnel. A legjobb választás egy melegbarna árnyalat. A szemünket világosbarna szemceruzával kontúrozzuk, ettől nem lesz olyan harsány a végeredmény, mintha feketét használtunk volna. Ezután jöhet a spirál, majd az arcunkra halvány rózsaszín pirosító kerüljön, épp hogy egy leheletnyi. Végül az ajkunkat vagy egy nude szájfénnyel, vagy egy színezett ajakbalzsammal tegyük még ellenállhatatlanabbá. Fontos, hogy csakis lágy színeket használjunk ennél a sminknél, nem kell túlzásba vinni se a pirosítót, se a rúzst."


Menta színű szemfestékek: 1.Catrice - 849 forint, 2.MAC - 5.600 forint, 3.Fleur de Santé - 599 forint, 4.Springfield - 1.995 forint


Magdi: "A téli füstös szemek után öröm ez a fajta csupaszság!"

Magdi, a Maggie the beauty junkie bloggere két olyan tavaszi trendet tud kiemelni, amelyeket a hétköznapokon is szívesen "visel. Az egyik egy teljesen natúr smink, amelyet extra adag bronzosítóval tesz ellenállhatatlanná. "Nappalra, szerintem ez a legpraktikusabb, hiszen nem kell figyelni a rúzsra vagy a gyűrődő szemfestékre, mégis friss és üdítő az eredmény: a téli füstös szemek és tusvonalak után szerintem öröm ez a fajta csupaszság!"
Második számú nagy kedvencének ő is a natúr sminkkel párosított élénk színű ajkakat nevezi meg: lehet korall, narancs, tűzpiros vagy pink is. Nem kell megijedni ezektől az élénk színektől, mondja Magdi, aki több sminktippet is megosztott velünk. "Jó megoldás az ujjbegyünkkel felütögetni az ajkakra a rúzst, így jóval lágyabb hatást érünk el! A bronzosítót vigyük fel egy kicsit a halántékra is és a hajvonalhoz is, és jól dolgozzuk el, így igazán szép napsütötte hatást lehet elérni. Plusz érdemes kikísérletezni, hogy attól függően, hogy milyen irányban visszük fel a bronzosítót milyen az eredmény, hiszen optikailag lehet egy kicsit csalni is a vonásainkkal. A pasztell sminkek is reneszánszukat élik, de én mégis kicsit óva intek tőle mindenkit, nagyon könnyű átesni a ló túloldalára. Ha a pasztellszíneket valamilyen natúr színnel párosítod, elkerülheted a bakikat."
Már ő is összeállította a tavaszi-nyári kívánságlistáját, amelynek első helyén egy narancssárga rúzs szerepel. "Ezt szerintem egész tavasszal és nyáron jól ki fogom tudni használni. A tökéletes menta szemhéjpúdert is keresem, és tervben van egy különlegesebb highlighter beszerzése is, a bronzosító mellé isteni lesz."

Narancssárga rúzsok: 1.Catrice - 1.149 forint, 2.MAC - 5.300 forint, 3.Barry M - 1.470 forint, 4.Springfield - 1.495 forintRúzsozz, mint egy profi! - Sminktippek a szakértőtőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrend-ruzsozz-mint-egy-profi-sminktippek-a-szakertotol.html Kedvenc tavaszi körömlakkjainkhttp://www.life.hu/szepulj/20120330-tavaszi-szepsegtrendek-kedvenc-tavaszi-koromlakkjaink.html 4 sminktrend a tavaszi kifutókról, amit muszáj kipróbálnodhttp://www.life.hu/szepulj/20120330-tavaszi-szepsegtrendek-4-sminktrend-a-tavaszi-kifutokrol-amit-muszaj-kiprobalnod.html