Puskás Peti Kínába költözne

Kína Puskás Peti Kecskemét Puskás Péter Megasztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Puskás Peti 2005-ben, az egyik legnépszerűbb zenei tehetségkutatóban vált országosan ismertté. Ám őt korántsem lehet azok közé a hirtelen felkapott "sztárok" közé sorolni, akik amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan köddé is válnak a köztudatban.

Napjai zsúfolásig be vannak táblázva - a koncertezés mellett színházban játszik, filmet forgat vagy éppen televíziós műsort vezet. Petit a kedvenc ételeiről kérdeztük és arról, vajon a feszített tempó mellett jut-e ideje "egy jót enni".

"Anyukám tejszínes csirkeraguját és rakott krumpliját bármikor meg tudnám enni! De a sushit is imádom, sőt, a cigánypecsenyét is!" - válaszolja arra a kérdésre, hogy melyek azok az ételek, amiket bárhol, bármikor elfogyasztana. A népszerű énekes-színész azt is elárulja, annyira oda van a kínai ételekért, hogy akár oda is költözne, csak hogy legyen mindig "kínai" a tányérján. "Kínában jártam a múlt évben, és ott szerettem bele nemcsak a konyhájukba, hanem az étkezési szokásaikba is. Furcsa, hogy mennyire más, amikor az ember autentikus környezetben eszik egy ételt. Mások az alapanyagok, az olajtól kezdve a zöldségekig, és ez teljesen más dimenzióba helyezi az ételt... hmm, de ennék most valami igazi kínait!"

Peti nem válogatós, a magyaros ételeket sem veti meg. "Imádom a töltött paprikát! Apukám pedig szokott tölteni szalámit, ilyenkor alig várom már, hogy hazajöjjön vidékről!" Az édességek nem tudják lázba hozni, a jó borok viszont annál inkább! "Nagy borkedvelő lettem, pedig régebben nem voltam annyira igényes az italok terén. Ez a korral és a környezettel együtt változik. A finom, minőségi fehérborok a kedvenceim!"

A lányok kedvence azt is elárulja, hogy a sok munka mellet rendszertelenül tud csak étkezni. Imád reggelizni, de sosincs ideje rá - éppen ezért irigyli az angolokat, akik alaposan megadják a módját a reggelizésnek. "Nem értem, hogy nálunk a reggelinek miért nincs meg a hagyománya, pedig a legklasszabb étkezés! Az angol reggeli zseniális, a jó kis tükörtojás-bab-szalonna-tojás-kolbász kombináció Londonban igazi élmény volt számomra!" A kiadós reggeliken kívül a nagy, közös családi ebédeket is hiányolja: "Vasárnaponként volt nálunk nagy társulati ebéd, amikor még volt Arany János Színház. Átjöttek jó sokan hozzánk, apu főzött... hiányoznak is azok az ebédek!"

Az már kiderült, hogy Puskás Peti imád enni. Ellenben a konyhában nem kifejezetten mozog otthonosan. "Egy időben főztem, amikor még egyetemista voltam. Ma már elkényelmesedtem és hagyom inkább a profikra!" Ez okból kifolyólag gyakran jár étterembe, legyen az egy apró csárda vagy egy felkapott Liszt Ferenc téri bár. Mégis a szívéhez egy hagyományos magyar étterem áll a legközelebb: "Ha Kecskeméten járok, a Csaplárosban egész biztosan megfordulok!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.