Buday jobbkeze, Götz Zsolt a Webszakács forgatásáról

forgatás webszakács Götz Zsolt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Milyen érzés volt a kamerák elé állni, és ott főzni?

Kicsit furcsa volt, habár maga a forgatás, annak a hangulata nem volt újdonság. Annak idején Buday Péter első tévészereplései alkalmával is asszisztensként ott voltam a stúdióban, és a jelenleg futó, Most a Buday című sorozatában is valamennyi forgatáson ott vagyok, segítek neki. Egyszer-kétszer főztem én is televízióműsorokban, de ezen a téren is bőven van még tanulnivalóm tőle. Őszintén bevallom, az első két étel elkészítésénél kicsit zavarban voltam, de utána feloldódtam, és belerázódtam a dologba.

Webszakács
Webszakács

Ilyenkor az ételre koncentrál a szakács, vagy arra, hogy jól mutasson a képernyőn?

A főzéssel nincsen probléma, nekem még sokkal inkább a forgatásra kell figyelnem. Nincs még nagy rutinom ebben, de remélem, hogy ebben is megszerzem majd azt a gyakorlatot, ami kell, és nem viszem bele magam olyan helyzetekbe, amiből csak nehezen lehet kikeveredni... A forgatás előnye, hogy ha valami nem sikerül a felvételen, akkor neki lehet futni újra. Igaz, a konyhában is így van ez, de az azért nagyobb gondot okozhat.

Van egy szakácsban annyi exhibicionizmus, hogy törekedjen az ilyen jellegű médiajelenlétre?

Azt hiszem, igen, de azért ha őszinte akarok lenni, én még nem értem meg erre a dologra, de ez a forgatás jó iskola. Kitűnőek a körülmények, a stáb is pozitívan áll hozzá, biztatnak, segítenek. Én sem érzem kellemetlennek, hogy ahelyett, hogy pihennék, forgatásra kell mennem.

Saját étterem nyitásának terve?

Ambícióm lenne, ötleteim is vannak, de a mai világban elég nehéz megvalósítani az álmokat. Egyelőre maradnak a tervek szintjén, és marad a tanulás Buday Péter mellett.

Milyen a munkamegosztás vele?

Ő hozza az alapötleteket, ami persze nem zárja ki azt, hogy nekünk is lehessenek elképzeléseink. Aztán a kiinduló gondolatot együtt öntjük végleges formába. Szerencsére meglehetősen nyitott, nem úgy működik a dolog, hogy senkinek nem lehet jó ötlete, csak neki. Elvei persze neki is vannak, de kifejezetten kéri a véleményünket, számít a kreativitásunkra. Péter mellett nem lehet belefásulni a munkába, mert azt nem is hagyná.

Magánélet, család?

Sajnos családom még nincs, a tizenhat órázás mellett nem sok szabadidő marad. De ez nemcsak itt, ez az egész szakmára jellemző. A munkaidő beosztás, a feszültség, a stressz kihat a magánéletre. Aki nincs benne, nem is látja át ezt az egészet. Most egy egészen friss kapcsolatban élek, a párom is vendéglátós, így meg tudja érteni ezeket a szempontokat, és én is megértem az ő helyzetét.

Hobbija van?

A mozgás, a konditerembe járás. Nagyon kevés a szabadidőm, más nem nagyon fér bele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.