Alakformálás tavaszi ruhadarabokkal öt problémás területen

fashion week a nap cikke tavaszi trendek ruha alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy a plasztikai sebészek mindennapjairól nemcsak a szürrealitás határát súroló hollywoodi sorozat, hanem valóságshow is készül, nem kell, hogy a mindennapjaink részei legyenek.

Az éppen még le nem dolgozott plusz kilók vagy a nemszeretem adottságok trükkös leplezésére ott vannak a jól bevált minták, anyagok és szabásvonalak. Mivel minden test más, ezért mindenkire érvényes szabályokkal nem szolgálhatunk, de érdemes próbát tenni az általunk felsorolt tippekkel.

Tüntesd el a hasad!

Szerencsére még mindig több az olyan pasi, akik számára nem visszautasítandó kategória a puha, gömbölyű has, a csípőtájon dudorodó szexi "kapaszkodók". Ha ennek ellenére sem vagy elégedett, elég csak az ideális darabokat kiemelni a szekrényből. A has eltüntetésére ott van rögtön a mell alatti szabásvonal. Egy empire stílusú, mintás ruha például sokáig a kedvenc lehet. Arra figyelj, hogy a ruha lazán kövesse a test vonalát, a túl nagy anyagbőség ugyanis optikailag még több kilót pakol rád. Ha a mintás ruhácska kellemesen mély dekoltázzsal rendelkezik és a hasnál még finoman redőződik is, akkor szintén nyert ügyed van. Blúzok, topok esetében is ugyanez a titok: a csinos, V-alakú dekoltázs, mintás, húzott vagy átlósan szabott felsőrész tökéletes választás.


HÚZOTT PÖTTYÖS RUHA: H&M - 8.990 forint, ÁTLÓS MINTÁJÚ TOP: Bon Prix - 5.499 forint,
MINTÁS RUHA: Marks & Spencer - 24.990 forint

Vékonyítsd a karod!

A vastag kar lehet adottság, de a tunyaság eredménye is, amelynek legnagyobb optikai ellensége a felkart annak egyharmadánál metsző ruhaujj. Tiltólistára vele! Amíg egy kis sportolással nem faragsz feszesen ívelt izmokat, addig segíthet például a könyékig érő vagy háromnegyedes ujj. Hasonló optikai trükk, ha az "integetőhájat" a kart követő muszlinujjal vagy a kézfej irányába finoman bővülő harangujjal takarod el. A raglánujj csak akkor ajánlott, ha maximum könyékig ér, kellően "szellős", és nem takarja el a derék ívét. (Természetesen az ujjatlan felsőről sem kell lemondanod, de ez esetben ne feledkezz meg a kacér dekoltázsról vagy egy különleges fülbevalóról vagy nyakláncról, amelyek magukra vonzzák a tekintetet.)


MINTÁS FELSŐ: Bon Prix - 5.499 forint, VIRÁGOS FELSŐ: H&M - 3.990 forint,
KÉK FELSŐ: New Yorker - 5.990 forint

Tipp! Még mindig elképesztően szexi az újra szingli szupermodell! Kattints a galériáért!


Faragj le a csípődről!

A széles csípőt optikailag könnyű keskenyíteni, bár a megoldás némiképp furcsának tűnhet. Az optikai alakformálás egyik trükkje ez esetben néhány jól megválasztott top. A cél, hogy a váll legalább olyan szélesnek tűnjön, mint a csípő. Ennek eléréséhez válassz csónaknyakú vagy széles, V-kivágású felsőt. Ha felül nem vagy túl erős, akkor a keresztbe csíkos darabok is számításba jöhetnek.


V-NYAKÚ RUHA: New Yorker - 5.990 forint, CSÍKOS FELSŐ: New Yorker - 3.990 forint,
CSÓNAKNYAKÚ RUHA: Springfield - 9.995 forint

Karcsúsítsd a derekad!

Aki egyszer csak azt veszi észre, hogy a dereka a tél folyamán megvastagodott, és még a nyári melegben sem olvad le róla az a plusz egy-két (öt-hét) kiló, gyakran abba a hibába esik, hogy mindezt bő felsőkkel és zsákruhákkal próbálja leplezni. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a vállakat szélesítő V-kivágás máris az arc és a dekoltázs magasságába emeli a tekintetet, a húsos derékra már senki nem figyel. Ugyanez a végeredmény, ha a derékon sötét színeket, a felsőtesten pedig élénk mintákat és figyelemfelkeltő árnyalatokat viselsz. Adu ász lehet a karcsúsított blézer vagy a kardigán is. A széles váll és az erősebbnek tűnő csípő között arányaiban keskenyebbnek tűnik a derék.


KARDIGÁN: Springfield 9.995 forint, KARCSÚSÍTOTT BLÉZER: H&M - 9.990 forint,
MAGAS DEREKÚ RUHA: Mango - 8.995 forint

Tipp! Végre megszólalt az X-Faktor sztárja. Kattints a galériáért!


Nagyítsd a cicid!

A nők egyik fele nagyobb mellekre, a másik kisebbekre vágyik, és csak nagyon kevesen elégedettek azzal, amit a szülők génkoktélja eredményezett. A pici cicinek számtalan előnye van: nem fájdul meg a hát, a legextrább, legszebb melltartók is passzolnak rá, kifejezetten rájuk szabták a pánt nélküli felsőket, ruhákat és bikiniket. A nagyobb cicik látszatáról viszont nem kell lemondanod: viselj élénk mintás, mellrészen fodros, csipkés, húzott darabokat, de a mellrészen zsebes ruhákat, blúzokat is neked találták ki.


KÉK TOP: Mango - 6.995 forint, CIKLÁMEN TOP: H&M - 3.990 forint,
SÁRGA TOP: New Yorker - 3.090 forint


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.