színésznő Kapócs Zsóka fogyás léböjtkúra testmozgás éhezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány kilótól is megszabadult, de az igazán nagy változásokat centiméterekben mérhette magán Kapócs Zsóka. A színésznő a léböjtkúrával a testét-lelkét is rendbe szedte.

Elmondása alapján korábban sohasem próbálta ki azt a módszert, amelyre a közelmúltban önként mondott igent. A léböjtkúra Kapócs Zsókánál hatásosnak bizonyult. Mindezt annak ellenére állítja a színésznő, hogy bevallása szerint az alig öt napon át tartó testi-lelki megtisztulás alatt voltak nehéz pillanatok, amikor csak az akaratereje segítette át a holtponton.

"A léböjtkúra lényege, hogy öt napig semmit nem eszik az ember. Persze van belőle tíznapos is, sőt, olyat is hallottam, hogy valaki negyvenkét napig csinálta" - magyarázta a Life.hu-nak Zsóka. "Úgy gondoltam, jövőre egy tíznaposat tervezek, igaz, addig még van idő, majd meglátom, szükségem lehet-e rá. Már a kúra előtt leadtam öt kilót, tudatos étkezéssel. Kevesebbet ettem, jobban odafigyeltem arra, mit fogyasztok. De elsősorban nem is ez volt a célom, ki szerettem volna tisztulni. Egy vidéki kis hotelben ráadásul teljes felügyelet és kontroll alatt tehettem ezt. Nem is hittem volna, hogy van Magyarországon ilyen szép hely: csak a puszta, az erdők, a hatalmas terek, az emberek pedig iszonyatosan kedvesek és közvetlenek" - magyarázta.

Forrás: Kapócs Zsóka
Forrás: Kapócs Zsóka

A színésznő persze azt sem titkolta el, az ötnapos kúra - bármennyire sem hangzik ijesztőnek első hallásra - számos nehézséget és kellemetlen percet okozhat azoknak, akik nem tudják, mit vállaltak. "Minden reggel az általam kiválasztott zöldségekből és gyümölcsökből kaptam egy italt, és mellé teát. Ezt kellett beosztanom délig. Mellette természetesen a sport, a testmozgás kapott jelentős hangsúlyt. Én például voltam egy hatalmas biciklitúrán. Nem titkolom, az első két napon nagyon szédültem. De ilyen helyzetekre az embernél mindig kell hogy legyen szőlőcukor. Egyébként a kúra előtt és alatt is számos orvosi vizsgálatot elvégeztek rajtam. Megmérték a vérnyomásom, megnézték a szívem, és folyamatosan vizsgálták, milyen hatással van rám a 'koplalás'. Ebédre általában zöldségek levét kaptam, de tényleg csak a levét, azaz a vízbe belefőtt répát például nem ehettem meg. A vacsora hasonló volt. A negyedik napon már szinte sírva könyörögtem, hogy a brokkolit is darálják bele, meg a répát is, hogy azért csak legyen benne valami. Nem mondom, hogy a hatodik napon nem vártam a reggelit, de ki lehetett bírni összességében. Már csak azért is, mert rendkívül eredményesnek bizonyult a kúra. Közel két kilótól szabadultam meg, de centiméterekben kifejezve sokkal nagyobb volt a változás. Az öt nap alatt pedig számos algapakolással, szaunázással és meditációs zenékkel kapcsolódtam ki, a telefonomat például szinte fel se vettem. Az első két nap után testileg és lelkileg is tele voltam energiával, és nagyon jót tett nekem ez az alig egyhetes kemény megpróbáltatás" - emlékezett.

GYLF


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.