Trendi gyerekruhák olcsón: a legjobb turik Budapesten

vásárlás a nap cikke turkáló öltözködés ruha gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jó idő nemhogy bekopogtatott, hanem berontott az életünkbe - és a szekrényünket is felforgatta. Ha a tavalyi ruhák már nem mennek rá a gyerkőcre, az itt felsorolt turkálók valamelyikében  biztos, hogy akár egész nyárra felszerelkezhetsz, ráadásul tizedannyiért, mintha drága üzletekben jártál volna!
Maggie's

A Széll Kálmán téren és az Oktogonnál is megtalálható üzletekben több olyan turkálós problémát is kiküszöböltek, ami sokaknak megkeseríti a vásárlást: kis lyukak helyett például tágas, igényes próbafülkékben öltözhetsz, melyekben nemcsak nagy tükröket helyeztek el, hanem kényelmes fotelt is, és a megfelelő megvilágításról is gondoskodtak. Maga az üzlethelyiség sem kicsi, így a klausztrofób "tülekedő menekültekkel teli vonat" érzését is megspórolhatod magadnak válogatás közben. A kulcsos értékmegőrző, a ballonos ivóvíz és a várakozó férfiismerősöknek kiváló ülőalkalmatosságot szolgáltató bőrfotelek is igencsak jól jönnek, ha órákat töltesz turkálással.

Thinkstock
Thinkstock

A ruhák darabárasak, ami nem a legolcsóbb megoldás, viszont cserébe minőségi és divatos cuccokra lelhetsz, melyek még véletlenül sem bolyhosak vagy kopottak. A ruhák mellett cipőket, öveket és egyéb kiegészítőket is fellelhetsz, férfiruhát viszont ne a Maggie's-ben keress, ellenben igényes gyerekruhákat némi válogatás után akár egy halommal hazavihetsz. A Használj ki! kártyát elfogadják, így 10% kedvezménnyel is vásárolhatsz.

Háda

Az egyik legismertebb, 1995 óra működő használtruha-kereskedés, rengeteg üzlettel az ország és a főváros különböző pontjain. Minőségi angol ruhák között válogathatsz kényelmesen, bár vannak kisebb és nagyobb üzlethelyiségek egyaránt. A készletek átláthatók, és a ruhák mellett táskáktól a plüssállatokig sok mindent megtalálhatsz. Üzletenként változó a kínálat és az ár is: van, amit kilósan, és van, amit darabárasan vásárolhatsz meg.

Az árukészlet havonta frissül, ha valamit nem találtál meg náluk, érdemes megérdeklődni a következő szállítás időpontját, illetve az akciókat is figyelni, időnként 50%-os árengedményt biztosítanak. Kisbabától a kamaszig minden méretű gyerkőcre találhatsz jó minőségű, strapabíró ruhákat, melyek nagy része tényleg alig használt.

Thinkstock
Thinkstock

Renoválás

A Dohány utcai üzletben fellélegezhetnek azok is, akiket nem 38-as mérettel áldott meg az ég. A farmertől az estélyi ruháig a 42-es és afölötti mérettel rendelkező nők is könnyen találnak maguknak valami szépet. A ruhák fogasokra rendezve várják a vásárlókat, de a nagy kupacokat kedvelők is megtalálják, amit keresnek - 500 forint/darab áron. Az üzlet alapterülete igen nagy, és az árukészlet is vegyes: itt aztán férfiruháktól a kor és nem szerint szortírozott baba- és gyermekruhákig mindent megtalálsz, a táskákról, babacipőkről és a gyermekjátékokról nem is beszélve. A naponta megújuló árukészlet nemcsak a megrögzött ruhavásárlóknak jó hír, ahogy a szinte állandóan meglévő akciók sem - bár ezek rendszeresen más-más darabokra érvényesek.

Pöpec

A József körúton megtalálható üzletük kicsit ugyan túlzsúfolt, cserébe viszont kedves kiszolgálás és rengeteg méret és szín szerint csoportosított, minőségi használt ruha vár. Gyerekruhában is nagy a választék az egész kicsi babától a kamaszokig, sőt, ha szerencsés vagy, akár vadonatúj harisnyákat is találhatsz magadnak és csemetédnek. Az üzletben ráadásul rengeteg plüssállat fogad, úgyhogy bátran válogathatsz a gyerekekkel együtt is, ők sem fognak unatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.