"A siker fontosabb, mint hogy egyek egy jót" - Zsófi 50 kilót fogyott, hogy modell lehessen

Sikersztori modell a nap cikke diéta fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zsófi annak ellenére, hogy duci kislány volt, mindig is modell szeretett volna lenni. Bár nagyon jól érezte magát kereken 100 kilósan is, négy éve életmódot váltott, és 43 kilót fogyott, hogy megvalósíthassa álmát.

A ma már keresett modellként dolgozó karcsú lány célját nem gyógyszerekkel vagy egyéb, a modellszakmában "divatos" módszerekkel, hanem kitartással, sporttal és diétával érte el.

Zsófi pluszkilóihoz nemcsak az anyukája finom főztje, hanem egy szörnyű baleset is hozzájárult: "Soha nem voltam vékony kislány, mindig duci voltam, és szerettem jókat enni. 12 évesen pedig rákaptam a csipszre és a kólára, amitől nyolcvan kilóra meg is híztam. Anyukám aztán egy nap azt mondta, hogy ebből elég, nem veszünk többet ilyeneket, akkor 'érdekes módon' 65 kilóra vissza is fogytam. Nyolcadikos koromban kezdtem néptáncolni, és meg is nyúltam, így jobban néztem ki, de a gimibe érve megint felszaladt pár kiló. 16 évesen pedig egy nap motoroztunk két falu között egy osztálytársammal, amikor a srác kifordult egy kocsi elé, ami 140-nel belénk jött. Felrepültem a kocsira, amitől az egyik oldalam zúzódott meg, valamint agyrázkódást kaptam, és a nyakam kivágta a plexi. Csontom nem tört, de a felépülés így is majd' fél évig tartott, nagyon sokáig zsibbadt és fájt az oldalam, és lelkileg rettenetesen megviselt az egész. Ezt persze kifelé nem mutattam, csak az evésbe menekültem, gyorséttermi kajáktól a pizzáig mindenből sokat ettem, így kilenc hónap alatt harminc kilót híztam."

Tipp! Szoknyában parádéztak az énekes fiúk. Kattints a galériáért!


Azt, hogy igazából hogy néz ki, Zsófi sokáig nem látta: magabiztos volt, csinosan öltözködött, és a párjával is jól érezte magát. Aztán egy nap ráállt a mérlegre... "Az az igazság, hogy 100 kilósan még magabiztosabb voltam, mint most: semmiféle komplexusom nem volt, miniszoknyát hordtam feszülős felsővel, és jól éreztem magam. Azt mindig mondták, hogy szép arcom van, és a homokóra alakom akkor is megvolt. Aztán jöttek az utcán a támadások meg a gúnyos megjegyzések az ismerősöktől, hogy hogy nézek ki, el vagyok hízva. A családom és a barátom úgy szerettek, ahogy voltam, de a támadások nagyon rosszulestek - persze az evéssel kompenzáltam a feszültséget. Sokáig csinosnak tartottam magam, azt hittem, jól nézek ki, és nagyon fájdalmas volt rádöbbenni, hogy kövér vagyok."

Az igazság pillanata Zsófi édesanyjánál jött el, ahol a lány az eredmény láttán komoly elhatározásra jutott. "17 évesen ráálltam a védőnő anyukám mázsás mérlegére, és láttam, hogy hány kiló vagyok. Gyorsan bementem anyához, hogy segítsen lefogyni. 2007 szeptemberében el is kezdtem a fogyókúrát, és 9 hónap alatt 15 kilót fogytam. Anyukámmal eljártam aerobilórákra, s bár a mozgás eleinte nagyon nehezen ment, nagyon erősen le akartam fogyni, így kitartottam - és anyukám is nagyon sokat segített. Az elért eredményekkel elégedett voltam, de aztán Pestre költöztem, ahol 15 kilót visszahíztam. 2009 szeptemberében elhatároztam, hogy utolsó próbálkozásként lefogyok, ha sikerül, sikerül, ha nem, nem. Száműztem a konyhából a kenyeret és a leveseket, sokat tornáztam és diétáztam, így egy év alatt 63 kilóra lefogytam. Az álmomat továbbra sem adtam fel, így egy modelltanfolyamon is részt vettem, ahol a terrorizáló tanár miatt 57 kilóra fogytam, és a tanfolyam után ezt az 57-60 kilót tudtam tartani is. Nyáron egy neves divattervező segítségével honlapot készítettünk, és azóta jönnek a felkérések, beindult a karrierem, és boldog vagyok. Tartom a súlyomat, rengeteget sportolok, és büszke vagyok rá, hogy nem gyógyszerrel fogytam le, hanem sporttal és diétával. A sok torna miatt pedig a bőrömön sem látszik, hogy régen kövér voltam."

Az életmódváltás miatt Zsófi szervezete is megkönnyebbült, és ma már nem is tudna sokat enni, még ha akarna sem. "Már nem hiányzik, hogy nagyokat ehessek, teljesen összeszűkült a gyomrom. Évente egyszer vesztem el a fejem, de azt meg is bánom hamar, mert a sok evéstől rosszul vagyok. Most egy nap háromszor eszem, mert nem az evés az első az életemben, hanem a sport és a modellkedés. Az elért siker többet jelent, mint az étel: jobb érzés a színpadon vonulni és látni, hogy az emberek gyönyörködnek bennem, mint rántott húst enni krumplival. A diétámat nem nehéz tartanom, rászoktam, hogy mindig ugyanazokban az időpontokban egyek, teljes kiőrlésű lisztet használok, sovány húsokat eszem sok zöldséggel, a tésztát a kenyérrel együtt kerülöm. Hetente kétszer-háromszor sportolok, hol konditeremben, hol otthon. Egyébként ennél vékonyabb szeretnék lenni, de az már az egészségem rovására menne, és nem is tudnám megtartani a súlyom. Az itthoni modellülgynökségek szakemberei szerint vékonyabbnak kéne lennem, mert túl széles a csípőm ehhez a szakmához, de például a törökök nagyon kedvelik a homokóra alakot, és a divattervező, aki alkalmaz, szintén szereti megmutatni, hogy a nőiesebb formák is szépek."

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?
Írd meg te is a sikertörténetedet!


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.