divattervező kiegészítő Vágó Réka magyar telefontok Konsánszky Dóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az okostelefonok és táblagépek pont azok az eszközök, amelyekbe a tetszetős dizájn miatt még könnyebben bele lehet szeretni. Az eszközökhöz illő, hasonlóan szép telefon- és táblagéptokokban pedig már nemcsak a külföldi divattervezők látnak lehetőséget, hanem a hazai dizájnerek és bőrművesek is.

Igaz, ma már a szolgáltatók szinte fillérekért odaadják a netezésre is alkalmas, formatervezett eszközöket, de ez nem jelenti azt, hogy ki kell tenned őket a sérüléseknek, a kosznak és a pornak. Szerencsére egyre több olyan tokkal találkozni, amelyik nemcsak óvja és védi a kedvenc kütyüdet, hanem a szépérzékedet is kényezteti. Ha rajongsz a divatért, akkor a tervezők által megálmodott kreációk jelenthetik a tökéletes megoldást.

A tervezők pedig szívesen álmodnak divatos tokokat, aminek több oka is lehet. Elég abból a tényből kiindulni, hogy a legtöbb ismert, külföldi divatház legnagyobb bevételét nem a fő profiljukba tartozó ruhaneműk eladásából nyerik, hanem a nevükkel fémjelzett apróságokból - úgymint parfümök, napszemüvegek, kendők, sálak, bizsuk, vagy - ha már itt tartunk, az utóbbi időben - a telefontokok. Teljesen logikus ez, hiszen egy ruhaköltemény árának töredékéért birtokolhatjuk azt az életérzést, amit az adott márka sugall és azt a minőséget, amiért a magunkénak akarunk tudni egy-egy dizájnerdarabot. Az utóbbi időkben a magyar tervezők és iparművészek közül többen is úgy döntöttek, hogy a rajongóikat divatos tokokkal kényeztetik el, amelyek nemcsak funkcionálisak, hanem magukon hordozzák az adott márka stílusjegyeit.


1. rekavago - 6.800 forint, 2. TheBétaVersion - 7.900 forint
3. Judit Takács design
- 8.000 forint, 4. Buttondoll Design - 3.200 forint

Vágó Réka ugyan elsősorban cipőtervezőként ismert, de kollekcióit gyakran táskákkal vagy ékszerekkel is kiegészíti. Újabban kecses lakkbőrből borítékhoz hasonló tokokat is készít, amelyek több elegáns színben is kaphatók. A TheBétaVersion elsősorban kézi kidolgozású, egyedi bőrtáskákat készít, amitől csak egy lépés, hogy telefonruhát tervezzenek. A bőrtokokon, ahogy a táskákon is, a tradicionális sárközi és palóc szőttesek újragondolt mintái elevenednek meg - idén a korábbi natúr helyett piros színben. Takács Judit textiltervező elsősorban bőrkiegészítők, cipők, táskák, övek, ékszerek készítésével foglalkozik, aki szintén készít telefontokokat. Találtunk nála pink kecskebőrből vagy különleges, pirosra festett szőrös lóbőrből készült telefonruhákat is. Az egyedi tervezésű, variálható táskák tervezésével is foglalkozó Buttondoll Design kínálatában is találtunk steppelt tokokat többféle színben is.


Nanushka - már nem kapható,
Konsánszky- 8.000 forint

Tudunk olyan esetről is, amikor különböző cégek bíznak meg magyar tervezőket, hogy tervezzenek számukra tokokat. A Nanushka 2010-ben minimalista tokokat álmodott az iStyle-nak, idén pedig a Vodafone bízta meg Konsánszky Dóra divattervezőt, hogy tervezzen okostelefon és táblagép méretben is tokokat. A limitált szériás darabok öt színben és strapabíró borjúbőrből készültek fekvő és álló verzióban.

Tipp! Rakj fánkot a füledbe! Vicces kiegészítők. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.