Jamie Oliver & Steven Gerrard főzőiskolája

Anglia iskola David Cameron főzés Nagy Britannia Jamie Oliver Steven Gerrard főzőiskola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Steven Gerrard, a Liverpool futballsztárja és Jamie Oliver szakács közösen próbálnak tenni a britek egészségéért: bevezetnék a főzésoktatást a szigetország iskoláiban.

AFP
AFP

Gerrard és Oliver levelet írtak David Cameron brit miniszterelnöknek. Ebben kifejtették terveiket, melyek szerint legalább 24 órás főzésoktatáson kellene részt vennie minden négy és tizennégy év közötti gyermeknek.A britek között van a legtöbb túlsúlyos az európai népek között. Ez pedig Nagy-Britanniának az olimpiai játékok kivitelezése miatti büszkeségét teljesen megsemmisíti - vélik a levélírók.Oliver és Gerrard szerint idővel az elhízás súlyos problémává válik az országban, hiszen megnöveli a betegségek, például a magas vérnyomás és a diabétesz kockázatát. Az olimpia viszont jó lehetőséget kínál a dolgok jobbá tételére. A prominens személyiségek felhívásához már tanári és orvosi szervezetek is csatlakoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.