San Francisco alkalmazás mobil arcfelismerő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen emberek - hány évesek, és milyen neműek - vannak ott, ahova megyek?? Egy új alkalmazásnak köszönhetően ez már nemcsak vágyálom, de a fogadtatás finoman szólva vegyes...

Thinkstockphotos
Thinkstockphotos

Nem egyöntetű a sikere annak az új okostelefon-alkalmazásnak, amelyet elsőként San Francisco 25 vendéglátóhelyén vezettek be egy texasi cég fejlesztésének köszönhetően. A SceneTap elnevezésű applikáció lényege, hogy a szórakozóhelyen felszerelt kamerák azonosítják a bent tartózkodók nemét és megsaccolják a korukat is, az adatokat pedig könnyedén lekérhetik a telefonjukra a felhasználók. Így nagy valószínűséggel nem éri őket meglepetés, hogy a szórakozóhelyre érkezvén egészen más összetételű közönséget találnak, mint amilyenre lélekben felkészültek.

Az alkalmazás fejlesztői kiemelték, hogy nem a vendégek arca látható a kamerákon keresztül, hanem a szoftver azonosítja a jellegzetes karakterek alapján a nemeket és a kort. Egyúttal hangsúlyozták, hogy semmilyen személyes adatot nem tárol a rendszer és nem is azonosítja a vendégeket. Ami viszont az érintetteket illeti, őket ez a magyarázat nem nyugtatta meg, az első kamerák kihelyezése után a különösen fejlett jogérzékéről (is) híres város lakói közölték: bojkottálni fogják a kamerákkal és az "okos" alkalmazással ellátott vendéglátóhelyeket. (forrás: Webbulvár)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.