Rúzsa Magdi fesztivál Budai Vár libamáj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben formában ezen a helyszínen az első lesz, a Budai Várban megrendezésre kerülő három napos fesztivál Célja pedig tulajdonképpen az, hogy megtanuljuk, a libamáj mindenki számára elérheto étel!

http://www.libamajfesztival.hu/sajto
http://www.libamajfesztival.hu/sajto

Nyilván furcsán hangzik, mert általában a hízott libamájra gondolunk, amikor ezt a szót meghalljuk, pedig van ebből pecsenye libamáj is, ami töredékébe kerül a hízottnak! A szervezők felhívást intéztek a szakma elismertjeihez, libamájas ételeket kellet készíteniük, melyekben adagonként csupán 80 g kerülhetett felhasználásra, amivel szintén kívánják bemutatni meg, hogy ez a termék bizony elérhető sokkal többek számára, mivel módjával fogyasztva is élvezhető tud lenni. Az eredmények lenyűgözőek. Otthon is kivitelezhető, egyszerű fuszereket felhasználó elképzelések születtek, melyeket a fesztiválon teljes megvalósulásukban meg is lehet kóstolni. Ráadásul a nemes alapanyagból még desszertek is készülnek, nem csak főételek, úgyhogy garantált élvezetekben és meglepetésekben lehet része a látogatóknak. Remek előadók és programok teszik teljessé a programot, és végre egy fesztivál, ami a családokat is várja, gyermekprogramokkal.

Végül néhány cseppet nem érdektelen tény:
-a világ libamáj termelésének 80 %-a Magyarországról származik,
-1000 család megélhetését biztosítja hazánkban,
-ha éves szinten, a családok 30 dkg libamájat ennének, már akkor jelentosen csökkenhetne itthon is az ára,
-Ruzsa Magdi libamáj rajongó.

Az ellátogatóknak kellemes élményeket kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.