Veca és Regina blog: Első nap a strandon

úszás strand blog Nyár bikini Janicsák Veca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beköszöntött a jó idő, ami e percben az időszakos kánikula és a vad tavaszi zivatarok sűrű váltakozását jelenti. De mi optimisták vagyunk. Nem szegheti kedvünk egy kis fákat kicsavaró szélvihar, ordas tomboló esőzés, melynek következtében 15 fokkal lesz délután hidegebb, mint délelőtt. Nekünk, a hétköznapok hőseinek ez meg se kottyan. Szandálban gázolunk a térdig érő pocsolyában, ha lila lábbal is térünk haza, számunkra már visszavonhatatlanul nyár van.

Így gondolják ezt a strandok is. Az első, már melegnek nevezhető napon kinyitják kapuikat. Én is azok közé a fakír egyedek közé tartozom, akik lelkesedéstől kicsattanó arccal, elsőként állnak be a pénztárba, egy hozzájuk közeli fürdőobjektumban. A célom az volt, hogy ússzak egy nagyot, úgy, hogy a medence szinte üres. Kijelenthetem, hogy célt értem. A vízben senki sem volt, ez persze megfosztott kedvenc szokásomtól, ami nem más, minthogy úszószemüvegben, miközben leküzdöm a hosszokat, a többi sportolót vizslatom. Természetesen többször számot vetettem már azzal, hogy jómagam is hasonló stírölésnek lehetek kitéve ugyanekkor, de hát ez a mulatság mindenkinek jár. "Kölcsönkenyér visszajár" - szokták erre mondani.


Íme, bemutatnék nektek néhány darabot Vecussal a fürdőruháink közül,
melyek nem kifejezetten úszásra teremtettek, de jó bennük napozni, pancsolni, strandolni

A figyelmem ezen a napon egy "izom Jani" brigád keltette fel. Két, kitartó munkával megszobort legény használta ki az első napot, hogy megmutassa frissen vásárolt pancsisortját és azt, hogy télen mennyit acélosítottak izmaikon. Ők nem értek célt. Közönségük, egy, az unokájával fagyizó nagymama, egy pár, akiket még az úszómesterekkel és büfésekkel együtt is alig egy tucat ember is zavart, így háttal mindenkinek búgtak a bokorra tolt napozóágyaikon és én, akiből egy fehér szilikonsapka lógott ki időnként a vízből. Az elismerő tekintetek hiányában igyekeztek feltalálni magukat, és legalább egymásnak megmutatni azt, amiért kijöttek. Oltári keményen citromos sört iszogattak bicepszfeszítéssel, miközben pár "halk" büfi kíséretében lebilincselő Rambó sztorikat meséltek egymásnak magukról. Miután kifogytak a sztorikból, gyermeki vigyorral a fejükön egymás lábszőrének húzogatásával próbálták elűzni unalmukat. Hatvan hossz és hetvenöt perc után, egy árnyalattal barnábban és egy élménnyel gazdagabban másztam ki a medencéből.

Mindenkinek jó strandolást a nyárra, de ne feledjetek el kicsit úszni is, ha kint vagytok, igyatok sok vizet és egyetek gyümölcsöt. A lángos, hot-dog, palacsinta kombinációval pedig próbáljunk meg csínján bánni.

Szép, egyre nyáriasabb napot mindenkinek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.